Foto: Åsa Sommarström

4 tips till en solig helg i Sollentuna

Årets första riktiga vårhelg med temperaturer på över 20 grader infinner sig lämplig nog vid en långhelg – kristi himmelsfärd. Mitt i ger ett tips per dag för en perfekt Sollentunahelg.

  • Publicerad 15:49, 4 maj 2016

Torsdag: Fika i naturskön miljö

En kaffe i solen är oslagbart på våren. Två fina lokala alternativ är Helenas café vid Bögs gård och Café Brygghuset i Edsbergs slottspark. Det huset har anor från 1600-talet!

Fredag: Ta årets första dopp

Kan du motstå att ta årets första dopp i helgen? Vi tippar att en och annan kommer att ta sig till Rösjöbadet – Sollentunas populäraste bad och inleda säsongen.

Lördag: Kanotträning

På lördag öppnar Sollentuna kanot sin uthyrning. Ett perfekt tillfälle för motion och kanske rent av sikta mot Norrviken runt den 14 maj. Då finns olika sträckor som passar både motionärer och nybörjare.

Söndag: Plocka fram hojen

Våren är för många synonymt med att göra i ordning motorcykeln eller mopeden. Saknar du någon komponent kan det vara värt att besöka Mc- och mopedmarknaden på söndag vid Edsbergsparken. Marknaden anordnas av MCHK Stockholm och MC Collection.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Nyheter Trafikverkets anläggning bevakas sedan flera veckor. Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar...måndag 26/10 5:15

Stor höjning av VA-taxorna i Sollentuna

Nyheter Näst störst procentuell höjning i hela länet. Sollentuna kommun står, näst efter Lidingö, för den procentuellt största höjningen av VA-taxorna i region Stockholm.söndag 25/10 6:15

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01