Ett stort antal polispatruller letade efter 4-åringen i Kista galleria där han försvann. Men där var han alltså inte. Foto: Johan Kindbom

4-åring försvann i Kista galleria – hittades i Vällingby

Klockan 16.01 kom ett larm om att en 4-årig pojke försvunnit från sin familj under ett besök i Kista galleria. Polisen var på plats med en stor sökinsats och vid 17-tiden hittades pojken – dock inte i Kista utan i Vällingby.

  • Publicerad 17:55, 9 dec 2019

– Vi har precis nyss gjort identitetskontroll och fått bekräftat att det är han, säger Ola Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Vaken spärrvakt i Vällingby

Polisen hade gått ut med foto på pojken till SL-anställda och det var en vaken spärrvakt i Vällingby som la märke till 4-åringen, berättar Ola Österling.

– Ja, han såg till att pojken väntade i kuren tills vår patrull kom dit, säger han.

Hur hamnade pojken i Vällingby?

– Hypetesen är att han har gått ut själv från gallerian, det har vi sett på en övervakningskamera. Han är förtjust i blå SL-bussar och vi tror att han har klivit på en sådan och sedan klivit av i Vällingby.

En mängd polispatruller inklusive hund och helikopterhar deltog i sökinsatsen efter pojken. Även ett flertal anhöriga kom och hjälpte till att leta i Kista. Men 4-åringen hade alltså tagit sig till Vällingby. Nu får han skjuts av en polispatrull hem till mamma och pappa.