På måndag 12 november ska pengarna finnas på Skatteverkets konto. Foto: Arkivbild

382 Sundbybergare har skatteskulder på 93 miljoner

382 Sundbybergare har kvarskatt att betala på drygt 93 miljoner. På måndag är sista dagen för att betala in sin skuld.

  • Publicerad 13:18, 7 nov 2018

Har du skatt att betala in till Skatteverket?

Då är det dags att betala. På måndag ska pengarna finnas på Skatteverkets konto.

I Sundbyberg finns i dag 382 personer med en total skatteskuld på 93364671 kronor som de sedan tidigare inte betalat in till Skatteverket.

Många missar betalningen, trots påminnelser från Skatteverket, och tusentals personer får varje år sin kvarskatt överlämnad till Kronofogden i onödan.

– Alla har mycket att tänka på och kvarskatten är lätt att missa. Vi vill därför påminna alla skattebetalare att kolla en extra gång i sin digitala brevlåda och inte vänta in i det sista med betalningen, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden.

Obetald skatt är en av de vanligaste skulderna hos Kronofogden. I slutet av 2017 hade knappt 80 000 personer skatteskulder hos Kronofogden. Den totala skulden var ca 14,8 miljarder kronor. Det motsvarar ungefär 0,8 procent av Sveriges befolkning.

I Sundbyberg har 0,97 procent av befolkningen (över 18 år) skulder till Skatteverket vilka hamnat hos Kronofogden.

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Fotbollsderbyn redan i februari på Tele2

Sport Gnaget mot Bajen, Dif och BP i minicup Stockholmlagens damer mäter krafterna direkt i en försäsongscup på Tele2 i februari. – Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt, säger Anne...torsdag 21/1 1:15