Lokalt engagemang. Utredningen fick en bra start tack vare modiga medborgare, lokalsamverkan och ett gediget filmmaterial, enligt polisen. Foto: Åsa Sommarström

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.

  • Publicerad 11:32, 18 jan 2021

Det brutala mordet fick stor uppmärksamhet då det ägde rum strax efter klockan 14 på busstorget, en tid och plats då många människor och skolungdomar var i rörelse då platsen ligger nära Sollentuna pendeltågsstation.

De som var på plats reagerade starkt över den hänsynslöshet gärningsmannen visade då han sköt sitt offer på nära håll med tre skott. Mannen föll ihop och dog på busstorget.

Efter skjutningen i Sollentuna: ”Det blev panik”

I början av juni kunde polisen gripa en 37-årig man som misstänkt för mordet. Mannen satt då redan häktad i ett narkotikarelaterat ärende som han dömdes till 4 års fängelse för.

Fler kunde ha skadats

Motivet till mordet på busstorget är inte känt, men tingsrätten har konstaterat att gärningsmannen och offret kände varandra och att de båda hade hanterat narkotika. Eftersom mordet skedde med ett skjutvapen döms gärningsmannen även för grovt vapenbrott.

Mordet hade enligt tingsrättens uppfattning karaktären av en avrättning. Det var dessutom fråga om en skjutning med flera skott precis intill en busskö där det fanns drygt tio personer, däribland ett barn i en barnvagn. Enligt tingsrättens mening fanns det risk för att även dessa personer skulle träffas och skadas.

– Mot den bakgrunden och då det inte har framkommit några förmildrande omständigheter anser tingsrätten att påföljden ska bestämmas till livstids fängelse, säger rättens ordförande, rådmannen Susanne Allgårdh.

Brutala mordet på busstorget: Nu är rättegången inledd

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26