366 fotbollsspelare deltog i Spring för Livet

Flera rekord slogs på Sollentunavallen i lördags när Sollentuna FK:s P04 Vallen Nord arrangerade Spring för Livet för tredje gången. Dessutom samlades över 126 000 kronor in till Friends.

  • Publicerad 09:13, 25 apr 2017

– Det var jättelyckat! Många visade ett otroligt engagemang. En kille kom på kryckor och hoppade runt över tio varv. En annan kom med bruten arm och gick runt banan, säger Nicholas Roman, initiativtagare till Spring för Livet och lagleadre i Sollentuna FK:s P04 Vallen Nord.

Första året var det bara de 18 killarna i P04 Vallen Nord som samlades på Sollentunavallen och samlade in pengar till klubbkassan och till välgörenhet genom att springa så många varv de hann med på en timme.

Exploderade i fjol

Andra året, i fjol, exploderade arrangemanget. Då bjöds fler lag i Sollentuna FK in och totalt deltog 285 barn. De sprang sammanlagt 2 299 kilometer – och samlade in 132 000 kronor till Barncancerfonden.

Insamlingen fungerar så att spelarna själva ordnar sponsorer – vänner, släktingar eller andra – som går in med en summa pengar för varje varv de springer runt Sollentunavallens 400-metersbana. 80 procent går till lagkassan och 20 procent till välgörande ändamål.

Flera rekord slogs i år

I år gick pengarna till antimobbningsorganisationen Friends. Årets summa – drygt 126 000 kronor till Friends – slog inte förra årets insamling, men flera andra rekord noterades på Sollentunavallen i lördags.

366 löpare (rekord) sprang 8 751 varv (rekord). Snittet låg på 23,9 varv per lag och 9,6 kilometer per spelare, med ett nytt individuellt rekord på 13,6 kilometer av en enskild spelare. Totalt avverkades cirka 3 500 kilometer, vilket motsvarar sträckan från Sollentunavallen till Malta.

Vädret enda minuset

Det enda negativa i lördags var vädret, förklarar Nicholas Roman.

– Ja, det var otroligt blåsigt. Vi hoppas på bättre väder nästa år.

Ni kör nästa år igen alltså?

– Ja, det gör vi. Just nu pustar vi lite efter en gigantisk urladdning, men vi kör nästa år också, säger Nicholas Roman.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen vänder – skridskobanor och fotbollsplaner öppnas igen

Nyheter Grönt ljus för träning utomhus Nu blir utomhusträningar och skridskoåkning återigen möjligt för Sollentunaborna. Från och med i morgon, den 18 januari, ska kommunen successivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits...söndag 17/1 15:21

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15