Bilden har ingenting med den aktuella händelserna att göra. Foto: Läsarbild Igor Stevanovic

36-åring förföljde yngre kvinna i månader

En 36-årig man från Täby skickade 1000-tals kärleks-sms trots att kvinnan tydligt sagt nej. Han besökte även hennes jobb och satt och stirrade på henne från morgon till kväll. Nu döms han för ofredande.

  • Publicerad 11:21, 27 okt 2017

En 36-årig man har dömts för flera brott av Attunda tingsrätt, där ibland ofredande mot en yngre kvinna i Täby. Mannen och kvinnan ska ha träffats under våren 2015 på hennes föräldrars arbetsplats. Hon uppfattade honom i början som trevlig och snäll och bjöd honom därför på en fest. Han började visa känslor, som inte besvarades.

Men han kunde inte ta ett nej.

Skickade över 1000 sms

Han ringde, skickade sms och under ett halvårs tid hade han skickat mer än 1000 sms och ringt mer än 300 gånger. Hon sa vid flera tillfällen att hon inte var intresserad.

Men han slutade inte där. Han förföljde också kvinnan vid flera tillfällen, bland annat genom att besöka hennes jobb där han satt från morgon till kväll och tittade på henne. Han började gråta när hon pratade med andra kunder, och hon tvingades sluta på ett av sina jobb eftersom han hela tiden kom förbi.

Ryckte i dörrarna

Vid ett tillfälle började han rycka i en dörr som hon hade låst för att slippa se honom. Då ordnade hon ett kontaktförbud, och sedan dess har han inte kontaktat henne något mer.

Han berättar i förhör att hon varit otydlig i sin kommunikation och att hon ibland kunde blockera hans nummer, men att hon varit ”fram och tillbaka”. Det var först när kontaktförbudet kom som han förstod att hon inte vill ha något med honom att göra.

Mannen döms också för grov olovlig körning och narkotikabrott. Straffet för mannen blev skyddstillsyn.