Olycksplatsen dagen efter händelsen. Foto: Anna Z Ek

35-årig kvinna döms för smitningsolycka i Hässelby

Den otäcka smitningsolyckan i Hässelby villastad i fjol har nu fått sitt rättsliga efterspel. En 35-årig kvinna från Vällingby döms till fängelse för att narkotikapåverkad ha kört på en ung kvinna som fick livshotande skador och riskerar att aldrig bli frisk igen.

  • Publicerad 17:30, 15 nov 2018

Olyckan inträffade på morgonen den 19 oktober i fjol på Älvdalsvägen i Hässelby villastad. En svart Saab färdades genom villaområdet i relativt låg fart när den plötsligt vek av från gatan, for upp på trottoaren och körde på en kvinna som stod intill sin parkerade bil.

Färden fortsatte genom staket och buskar innan bilen i hög fart lämnade platsen, körde igenom en vägbom och försvann.

Flyktbilen hittades av en polispatrull en timme senare på Lövsta koloniväg. På förarplatsen satt en kvinna och sov. I bilens grill satt en bit av det nedkörda staketet från olycksplatsen.

En bit av staketet från olycksplatsen satt kvar i bilen. Foto: Polisen

Kvinnan greps och visade sig vara kraftigt narkotikapåverkad.

Den påkörda kvinnan fick mycket allvarliga skador, bland annat skallskador och flera frakturer. Efter omfattande vårdinsatser överlevde hon, men har fortfarande svåra fysiska och psykiska men efter händelsen.

Den 35-åriga kvinnan nekar till att det var hon som satt bakom ratten vid olyckan, men hennes berättelse avvisas av Solna tingsrätt som ”ytterst osannolik”.

Hon döms till fängelse i ett år och fyra månader för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grovt rattfylleri och smitning från trafikolycksplats. Utöver det ska hon betala 40 000 kronor i skadestånd till olycksoffret.