Den tunga pusselbiten i arbetet med att förse Trädgårdsstaden med fjärrvärme lyfts på plats. Foto: Eon

34 ton pumpstation på plats i Bro

Bit för bit tar det nya bostadsområdet Trädgårdsstaden i Bro form. Nyligen genomfördes ett viktigt steg i arbetet vad det gäller fjärrvärme.

  • Publicerad 15:05, 30 aug 2022

Under tisdagen den 30 augusti så genomförde Eon ett arbete i korsningen Ginnlögs väg och Assurs väg i Bro.

Den som passerade förbi platsen kunde vid 11-tiden skåda hur ett rött hus svävade i skyn. Detta är en färdigbyggd pumpstation som kommer att tjänstgöra som en del i utbyggnaden av fjärrvärmen till kommande bostadsområdet Trädgårdsstaden.

– Normalt brukar vi bygga dessa pumpstationer på plats. Nu kommer den färdigbyggd från Danmark vilket blivit både bättre och mer kostnadseffektivt. Men samtidigt en logistisk utmaning att lyfta den på plats, säger Lena Berglund, regionchef, Eon.

Hur gick det?

– Ett unikt lyft idag! Nu är den 34 ton tunga pumpstationen på plats vid Ginnlögs väg. Stationen behövs för att förse Trädgårdsstaden med lokal fjärrvärme från Högbytorpsanläggningen.

Mobil trygghetsturné runt om i Upplands-Bro

Kommunen och polisen lämnar centrum Hela kommunen är lika viktig i det pågående trygghetsarbetet. Det här menar Upplands-Bro kommun och polisen – och ger sig ut på en endagsturné.tisdag 4/10 17:21

Medborgarförslag om vattenleken i Kungsängens centrum

Borde även finnas i Bro: "Skulle vara fantastiskt" På torget i Kungsängens centrum finns det sommartid en fontän som lockar till lek bland kommunens yngre invånare. Nu föreslår en medborgare att en liknande lösning borde etableras i Stjärnparken i...måndag 3/10 17:28