Projektet Hemholmen 1 får startbesked nu i veckan och kan börja byggas. Foto: Elsa 509 kb

330 lägenheter börjar byggas i Vårberg

Stadsbyggnadskontoret uppger till SkärholmenDirekt att de i veckan kommer att ge tillåtelse till att bygget på det stora projektet Hemholmen 1 påbörjas i veckan.

  • Publicerad 15:28, 25 sep 2019

– Så fort jag får tid nu i veckan kommer jag att ge byggherren startbeskedet. Sen kan de börja bygga, säger Ulf Jonsson på bygglovsavdelningen.

Hemholmen 1 är ett projekt som drivs av företaget Elsa 509 kb. Totalt ska 330 nya lägenheter byggas vid Vårberg centrum, av dem är 308 tillägnade studenter.

De nya lägenheterna är fördelade mellan flera olika byggnader. Dels ska de sex bostadshus som Elsa 509 kb redan har i Vårberg göras högre. Det är den delen av projektet som nu får startbesked.

– Moduler ska placeras på taken på befintliga hus. De byggs inte på plats utan i fabriker och därför kommer det dröja ett tag tror jag innan byggnationen börjar synas på riktigt, säger Ulf Jonsson.

Utöver påbyggnationen av befintliga hus ska även ett 16 våningar högt hus och ett annat femvåningshus byggas. De två ska byggas på platsen där ett parkeringshus tidigare stod. Enligt en projektbeskrivning kommer hus med bostäder istället för ett gammalt och ofta tomt garage öka trygghetskänslan på det promenadstråk som går från Vårberg centrum och bort mot Skärholmen.

– Vi har redan fått okej på det och garaget är rivet, säger Björn Aserud, VD på det norska företaget BOAS, ägare av Elsa 509 kb.