Dubbelsängen i sovrummet hade förlängda ben. Därunder fanns en avancerad odling med 16 cannabisplantor och automatisk bevattning. Foto: Polisen

31-åring odlade cannabis under sängen – dömd till fängelse

41 cannabisplantor, odlingsutrustning och portionspåsar. Polisens fynd i en lägenhet ledde till tio månaders fängelse för en 31-årig Nackabo.

  • Publicerad 14:18, 9 dec 2019

En dag i våras kontrollerade narkotikapolisens civilspanare en bil, där 31-åringen satt. Han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan och hans mobiltelefonfodral stank av cannabis, står det i polisens förundersökning.

Vid efterföljande husrannsakan i 31-åringens lägenhet i Nacka, fann polisen narkotika och odlingsutrustning i både kök, sovrum och vardagsrum.

Avancerad odling under sängen

Under en dubbelsäng med förlängda ben i sovrummet fanns 16 cannabisplantor, armaturer, automatisk bevattning och fläkt. I samma rum fanns två odlingstält, även de fulla med plantor.

”Sovrummet har sannolikt endast använts för odling”, skrev polisen i förundersökningen.

Ännu en bild från sovrummet. Foto: Polisen

Hävdade att drogerna var för eget bruk

31-åringen dömdes i förra veckan av Nacka tingsrätt till 10 månaders fängelse för narkotikabrott, för odling av totalt 41 cannabisplantor.

Han erkände brottet och hävdade att narkotikan var helt och hållet för eget bruk, då han blivit kraftigt beroende efter att han bränt ut sig på jobbet.