Polis och väktarbolag larmades till skolan vid 22-tiden onsdagen den 20 april efter att det börjat brinna i ett klassrum.

– En ruta var trasig och ett klassrum helt övertänt, säger Martin Widholm, skolchef på Tyresö kommun.

Klassrum totalförstört

Branden kunde släckas och inga personer befann sig i lokalen. Polisen spärrade av området och en brottsutredning pågår.

– Vi kunde konstatera att ett fönster var krossat och att någon eller några försökt tända eld på flera platser på skolan, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Det drabbade klassrummet totalförstördes och delar av skolan påverkades av rökskador. Dagen efter branden var lärare och elever tvungna att hålla sig utomhus.

– Alla uppmanades ta med sig varma kläder och sen bedrevs all undervisning och lunch utomhus, säger Martin Widholm.

Eleverna evakuerade hela veckan

Sedan dess har skolan hållit stängt, medan arbetet med att sanera lokalerna pågår. Under måndagen hade kommunen ordnat provisoriska lokaler för resten av veckan.

– Vi har tagit fram evakueringslokaler på till exempel gymnasiet och andra grundskolor som hade lokaler lediga, säger Martin Widholm.

Polisen efterfrågar tips

På kommunens hemsida uppmanas vårdnadshavare hålla sig uppdaterade genom lärplattformen Vklass. Elevers frågor och oro har mötts av personalen på plats.

– De hade massa frågor. Det var positivt att vi hade skolan öppen dag ett efter branden, för då kunde vi möta frågorna, trygga eleverna och förklara att vi kommer öppna igen, säger Martin Widholm.

Polisen utreder händelsen som mordbrand och efterfrågar tips från allmänheten.