Högsätra sett från Larsberg. Branden startade i en läghenhet på Högsätravägen. Foto: Anna Wilson

30-åring fortfarande nedsövd – skadad i brand

Polis fortsätter nu utredningen av lägenhetsbranden i Högsätra i söndags morse. En man i 30 årsåldern ligger fortfarande nedsövd på sjukhus med skador ha fick i samband med branden.

  • Publicerad 12:00, 2 jul 2018

Det var cirka 5.40 på söndagsmorgonen som larmet om branden i ett flerfamiljshus på Högsätravägen kom.

När räddningstjänst kom konstaterades det att branden var koncentrerad till en lägenhet och att det inte var risk att branden skulle sprida sig till andra lägenheter.

Död katt hittad

När rökdykare tog sig in i lägenheten påträffades en man i 30-årsåldern medvetslös som fördes till sjukhus. En död katt hittades också. Mannen är nu på måndagseftermiddagen fortfarande nedsövd enligt polisen.

Ett antal personer som bodde i huset fick evakueras i samband med branden. Enligt polisen begränsade sig skadorna till den lägenhet där brandens startade samt en lägenhet under som fick vattenskador i på grund av släckningsarbetet.

Oaktsamhet

En utredning av branden har inletts och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

– Det är vanligt att man gör den rubriceringen innan man vet var som är orsak till branden. Nu pågår en teknisk undersökning. det är avspärrat på platsen i väntan på den rapporten, säger Magnus Hagberg, förundersökningsledare, polisen.