Mannen tvingade tjejerna att posera i webbkamera. Foto: Mostphotos

28-åring tvingade tjejer att posera nakna

En 28-årig man fick tjejer att spela in sexfilmer och skicka nakenbilder i utbyte mot att han inte skulle sprida materialet. Nu döms han till fängelse för bland annat sexuellt tvång och kränkande fotografering mot åtta målsäganden, varav en Täbybo.

  • Publicerad 17:31, 31 okt 2018

Mellan åren 2013 och 2015 tog en 28-årig man kontakt med åtta tjejer via Facebook och uppgav sig för att jobba för Stureplansgruppen. En av målsäganden var vid tillfället boende i Täby. Han lovade dem välavlönade jobb som bloggare eller nattklubbsvärdinnor.

Tjejerna blev fast

Haken var bara att de skulle skicka bilder på själva. Till en början helt vanliga profilbilder, men snart ville han se mer. I flera fall trodde tjejerna att han var seriös med sitt erbjudande. När tjejerna väl skickat lättklädda bilder var de helt i hans våld.

Han hotade med att sprida materialet om de inte skickade grövre bilder. I ett fall tvingade han en målsägande att onanera framför kameran.

La ut bilder på Facebook

Alla målsågande säger att de lidit av en stor psykisk stress och rädsla för att materialet skulle spridas. I ett fall la han ut bilderna på Facebook och taggade målsäganden så att alla hennes vänner kunde se.

Mannen dömdes redan 2016 i Attunda tingsrätt för flera fall av olaga tvång, kränkande fotografering, grovt förtal, sexuellt tvång samt försök till sexuellt tvång. Men han menar att allting gjordes frivilligt och nekar till att hans gärningar skulle vara brottsliga.

Döms till fängelse

Han överklagade men hovrätten gick i stort sätt på samma beslut som tingsrätten.

Han ville få sitt fall prövat av Högsta domstolen, men under tisdagen meddelade de att hovrättens doms står fast. Mannen döms till fängelse i 1 år och fem månader.