258 kandidater – vilka är de?

Testa dig själv i vårt politikerquiz och lär dig i vilket parti det vanligaste yrket är pensionär, de flesta bor i Jakobsberg och 50 procent är män.

  • Publicerad 06:00, 19 jun 2018

Vid valet 2014 skedde ett maktskifte i Järfälla. En samarbetskoalition mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centern tog över. Den nionde september är det åter dags för väljarna att lägga sin röst på det parti de vill ska styra kommunen.

Med bara månader kvar till valet är det dags att lära känna partiernas kandidater. Mitt i har grävt i register och kartlagt vallistorna för de åtta partier som idag sitter representerade i kommunfullmäktige.

Vi har bland annat kunnat se att Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har sämst fördelning mellan könen medan Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet har precis jämn fördelning.

Det går också att se att Jan är ett populärt namn bland politiker i Järfälla, precis som Jakobsberg toppar listan över politikernas vanligaste bostadsort.

Den politiker med högst förvärvsinkomst är en Vänsterpartist och arbete inom skola såväl som eget företagande är vanligt.

Kan du gissa vilket parti vi frågar om? Gör vårt quiz!