I början av juni häktades en 25-årig man, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot ett barn i Salem.

Han var då på fri fot, trots att han dömdes till ett och ett halvt års fängelse 2019, för nio fall av sexuellt ofredande, 17 fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, sju fall av sexuellt övergrepp mot barn, 16 tillfällen av barnpornografibrott, åtta tillfällen av sexuella övergrepp mot barn och ett fall av våldtäkt mot barn.

Ärendet samlade damm

När domen föll beslöt Södertörns tingsrätt att mannen inte behövde sitta häktad i väntan på att domen skulle vinna laga kraft. Det visade sig bli länge. I början av 2020 överklagades domen till hovrätten, och där samlade den länge damm.

https://www.mitti.se/nyheter/haktad-for-barnvaldtakt-i-salem-var-pa-fri-fot-i-vantan-pa-dom/repufj!@mZWMK13M0LvpsKj4m7gw/

Först under torsdagen tas fallet upp i Svea hovrätt, rapporterar Dagens Nyheter – alltså samma dag som mannen åtalas för ett nytt grovt övergrepp.

De brott som tas upp i Svea hovrätt skedde över nätet, mot barn som då var 8–13 år. Brottet som mannen nu åtalas för i Södertälje tingsrätt är ett fysiskt övergrepp.