25-åring åtalad för Tyresöskjutning frias

Den 25-åring som misstänkts ha skjutit en annan man med kulsprutepistol frias. Trots att flera var på plats har inga vittnen kunnat styrka misstankarna mot mannen.

  • Publicerad 17:05, 8 mar 2017

En 25-årig man har sen i augusti suttit häktad i flera omgångar, misstänkt för mordförsöket på en jämnårig man, samt för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott.

Bakgrunden är den skjutning som ägde rum den 25 juli 2016 vid Granängsstigen nära Njupkärrs skola i Tyresö, där en man skjutits i benet med två skott från en kulsprutepistol.

Ropade hans namn

Mannen som sköts har vittnat mot 25-åringen och enligt honom har de varit bekanta och tidigare begått brott tillsammans, men blivit osams på grund av en skuld. Kvällen i fråga ska 25-åringen ha närmat sig platsen, ropat den andre mannens namn och skjutit ett skott i marken innan han avfyrat flera skott mot honom på nära håll.

Trots att flera vittnen var i närheten då skotten avfyrades har ingen annan kunnat styrka uppgiften att det var 25-åringen som sköt, och vapnet har inte hittats.

Döms för innehav

Mannen frias från misstankar om mordförsök och grovt vapenbrott, men döms för ringa narkotikabrott då polisen hittat cannabis i hans hem.

– Tingsrätten har inte ansett att det är utrett att 25-åringen är gärningsmannen. Vi kommer inte överklaga fallet, säger åklagaren Olof Vrethammar.