Polis på plats vid mordet. Foto: Jonas Palm

24-årig man dömd för mord på hotell i Bromma

En man hittades död i ett hotellrum i Bromma. Nu döms en 24-årig man för mordet i januari.

  • Publicerad 14:38, 7 aug 2018

Det var på morgonen den 18 januari som en 25-årig man hittades död i ett rum på Pilgrimshem hotell på Bällstavägen i Bromma.

En 24-årig man har nu dömts för mord. Enligt domen har han skurit 25-åringen med kniv.

Den döda mannen hittades av en receptionist och städpersonal. De kom in rummet och såg mannen som låg blodig under flera möbler.

Receptionisten ringde sedan 112 och blev ombedd att påbörja hjärt- och lungräddning. Han upptäckte då att mannen var kall och det beslutades att han inte skulle göra något mer. Ambulanspersonal kunde snart därefter konstatera att mannen inte levde.

Hävdar nödvärn

Enligt försvarsadvokaten Rodney Humphreys säger 24-åringen att han agerat i nödvärn men tingsrätten har nu dömt mannen för mord.

Brottet rubriceras som mord och inte dråp. För att det ska rubriceras som dråp måste det finnas förmildrande omständigheter.

”24-åringens våldsutövning har varit omfattande och det dödliga våldet har inte varit kortvarigt.”, skriver tingsrätten i domen.

I domen slås även fast att mannen som dog var i underläge då han var mer berusad än 24-åringen. En annan orsak till rubriceringen är att dödsförloppet ska ha varit utdraget. Efter en obduktion har man konstaterat att förblödningen pågått i minst 15 minuter innan mannen dog.

24-åringen döms till 14 års fängelse och utvisning då han inte är svensk medborgare.