23 skadade efter att bussar frontalkrockat – olyckan utreds

Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats i Sollentuna efter att två bussar kolliderat. 23 personer är skadade. Av dessa fördes tre till sjukhus med ambulans.

  • Publicerad 15:51, 29 nov 2019

Larmet om olyckan kom klockan 15.22 på fredagseftermiddagen.

Olyckan skedde på Lomvägen i området Sjöberg.

– Två bussar har frontalkrockat. Det är extrem halka i hela länet. Ett tiotal passagerare ska ha färdats i bussarna, säger Alexander Axelsson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Stor räddningsinsats på plats. 23 personer skadades. Foto: Christian Lärk.

23 skadade

Totalt handlar det om 23 personer som skadats, enligt räddningstjänsten. Tre personer har förts med ambulans till sjukhus, enligt Alexander Axelsson.

Brandmän från fyra stationer är på plats. Enligt Alexander Axelsson finns obekräftade uppgifter om att personer har klämts fast.

– Vi jobbar tillsammans med sjukvården. Vi räknar med att vara kvar en timme till, sa Alexander Axelsson strax efter klockan 16.

Elin Lindström är pressinformatör på SL:

– Jag känner till kollisionen mellan två SL-bussar men har inte så mycket mer information utan hänvisar till polisen. Vi följer det som hänt på olika sätt. Arriva som kör busstrafiken i Sollentuna har personal på plats. Vi ser på det som en allvarlig händelse.

Ellen Lindström säger att olyckan kommer att utredas.

En av de förolyckade bussarna. Foto: Christian Lärk.

Haveriutredning av bussarna

Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva, bolaget som kör bussarna, säger att bolaget har personal på plats:

– Det vi vet just nu är att två bussar krockat, att några få är allvarligt skadade och några fler är lindrigt skadade. Jag vill inte gå in på närmre hur många skadade det handlar om. Skadade personer har förts till sjukhus.

Vid 17-tiden på fredagskvällen uppgav Christer Ekelund att Arriva precis skulle inleda ett krismöte med anledning av händelsen.

Vidare så kommer Arriva att göra en haveriutredning på bussarna.

– Vi och polisen kommer att undersöka bussarna.

Lomvägen där olyckan skedde var vid 18-tiden fortfarande avstängd för övrig trafik.

Förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik

Mitt i:s reporter på plats berättar att det vid 18-tiden var ett stort antal blåljusfordon på plats, såväl som bärgningsfordon och personer från statens haverikommission – som ska undersöka olycksplatsen. Vägen är avspärrad ungefär 400 meter.

En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik är inledd.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förlorat luktsinne säkraste tecknet på covid-19

Nyheter De flesta får tillbaka luktsinnet – men långt ifrån alla Symtomen på covid-19 är många, och kan likna en vanlig förkylning. Men försvinner luktsinnet plötsligt, då kan man vara ganska säker. Det visar en studie där forskare från Stockholms universitet och...måndag 25/1 11:40

I dag öppnar idrottshallarna och snart även biblioteken

Nyheter Allt fler verksamheter i Sollentuna öppnar på nytt Efter regeringens presskonferens i torsdags kan en del restriktioner lättas och Sollentuna kommun öppnar flera verksamheter som tidigare varit stängda. Bland annat blir det grönt ljus för organiserad...måndag 25/1 6:40

Nu öppnar Väsjöbacken

Nyheter En stavlängds avstånd gäller Klockan 16.00 i dag öppnar Växjöbacken för säsongen. Det blir en del coronaanpassningar i backen, bland annat kommer det att finnas begränsat med utrymmen inomhus så tänk på att klä er ordentligt.måndag 25/1 5:30