Polisen har gripit flera personer senaste tiden. Foto: Mostphotos

21 personer gripna för stölder och rån

Polisen i Botkyrka har den senaste tiden lyckats gripa flera personer misstänkta för stölder eller rån. Det handlar om 21 personer fördelat på tre tillslag.

  • Publicerad 11:29, 27 okt 2016

Efter spaning stoppade polisen natten till onsdagen en bil i Tumba. I bilen satt fem personer som greps misstänkta för att ha slagit och rånat en man i Gubbängen sent i tisdags kväll.

– Han blir slagen och skadad fysiskt, men förmodligen också psykiskt, säger polisens stationsbefäl Uffe Sen.

Ett annat gripande skedde natten till tisdagen. Strax efter klockan ett på natten dök polisen upp när en bil i Hallunda var på väg att få hjulen stulna. Polisen grep då fyra personer. Misstankarna gällde förutom stöld också penningtvättsbrott.

Det största tillslaget skedde efter spaning mot en lägenhet i Norsborg den 11 okotober. Polisen kunde här gripa 13 personer, varav 12 personer fortfarande på onsdagen satt kvar häktade misstänkta för grovt häleri. Även misstänkt stöldgods hittades i lägenheten. Enligt uppgifter från polisen ska telefoner finnas i det beslagtagna godset, men Andrea Hamnes som är förundersökningsledare på Botkyrkapolisen vill inte gå in på vad det är för saker de hittat i lägenheten.

– De flesta personer är gripna i lägenheten. Men några också på andra ställen i Botkyrka. Men alla har anknytning till lägenheten, säger Andrea Hamnes.

Kommer varorna från inbrott eller rån?

– Nej, vi misstänker att de kommer från stölder. Men jag kan inte säga hur de stulits, säger Andrea Hamnes.