Postnord delar inte ut post i Hjulsta - 200 hushåll drabbade. Foto: Mostphotos

200 hushåll drabbade av poststopp

200 hushåll i Hjulsta får inte någon post utdelad. Så har det varit i snart två veckor. – Vi hoppas att postudelningen kan komma igång i veckan. Men först måste vi se till att det är säkert för vår personal att arbeta i området, säger Camilla Törnkvist, områdeschef i Västerort för Postnord. Fastighetsägare är kritiska till hur Postnord hanterar problemet.

  • Publicerad 17:02, 10 apr 2017

Mitt i berättade i fredags att Postnord inte längre delar ut post på flera adresser i Hjulsta. Anledningen är det inte anses säkert för brevbärarna att arbeta i området.

– Det är allvarlig att det gått så här långt och en jätte besvärlig situation, både för de boende och för oss. säger Camilla Törnkvist, områdeschef i Västerort för Postnord.

– Vi för dialog med flera aktörer och fastighetsägaren. Vi hoppas att vi kan återuppta postutdelningen i veckan. Men först måste arbetsmiljön vara säker för våra brevbärare.

Hon vill inte gå in i detalj på vad som orsakat skyddsstoppet och berättar att de valt att inte polisanmäla händelserna eftersom att medarbetare inte har velat gå vidare med någon anmälan.

– Det har varit oroligt i området. Vi har sedan tidigare vidtagit vissa åtgärder på grund av otrygghet. Vi har anpassat tiderna för postutdelning på de aktuella adresserna

”Vi tycker att det är oproportionerligt att sluta dela ut post till så många hushåll”

Ewelina Tokarczyk Holm kommunikationschef på Einar Mattsson AB är kritisk till hur Postnord hanterar problemen. 

– Vi tycker att det är svårt att få något svar om vad de förväntar sig för åtgärder att få igång postutdelningen igen. Vi har också framfört att vi tycker att det är oproportionerligt att sluta dela ut post till så många hushåll och att vi är kritiska till att posten inte informerat oss, säger Ewelina Tokarczyk Holm kommunikationschef på Einar Mattsson AB.

– Vi har satt igång extra rondering på de aktuella adresserna med egen personal två gånger per dag och på natten extra rondering med väktare och vi har åtgärdat belysning. Utöver det har vi erbjudit oss att gå med brevbäraren på de aktuella platserna så att vi får veta mer exakt vad som gör att den känner sig otrygg, vi har erbjudit brevbäraren telefonnummer till vår personal på plats och frågat om vi inte som ett första steg kan få posten till vårt områdeskontor.

 

 

Fakta

200 hushåll får hämta sina egna brev

Adresserna som är berörda är Hjulsta backar 17-21 20-22 och Tenstavägen 86.

Hyresgäster får tillsvidare hämta sin post i Rinkeby på Postnords utlämningsställe på vardagar mellan 07-10.