Nu har pannorna gjort sitt. På tisdagen lyftes dessa jättar ur den gamla byggnaden. Foto: Eon

20 ton tunga pannor lyftes ur värmeanläggning

Eon avvecklar nu värmeanläggningen i Bro centrum på allvar. På tisdagen lyfte företaget ut de 20 ton tunga pannorna som huserat på insidan av byggnaden.

  • Publicerad 16:28, 15 dec 2020

Under dagen i dag, tisdag, så genomförde Eon ett pannlyft i Bro centrum. Företaget arbetade vid värmeanläggningen som nu sakta men säkert börjar avvecklas.

En särskild lyftkran och trailer användes för att lyfta ut de nästan 20 ton tunga pannorna från byggnaden. Samtidigt passade man på att ta ner skylten från fasaden.

Foto: Eon

Foto: Eon

– Tack vare vår nya kretsloppsanläggning i Högbytorp, kan vi nu avveckla ett par gamla värmeanläggningar så som den här i Bro centrum. Nu är pannorna bortforslade, skylten nedtagen och senast i sommar kommer även skorstenen att nedmonteras, säger Lena Berglund, regionchef på Eon.

Lena Berglund uppger att fastigheten ägs av Upplands-Brohus som så snart Eon är klara med sitt arbete kan riva byggnaden och använda marken för att bygga nya bostäder.

Under våren kommer även värmeanläggningen på Hallonvägen att avvecklas. Denna fastighet kommer då arbetet där är klart att fungera som parkmark.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38