Åtal. En man åtalas för försök till stöld på Strandvägen i Djursholm. Mannen nekar till brott. Foto: Stefan Källstigen

20-åring åtalas – misstänks för maskintjuveri

En man misstänks ha brutit sig in i containrar på Strandvägen och försökt stjäla verktyg för flera hundra tusen.

  • Publicerad 15:10, 29 apr 2022

En man i 20-års åldern åtalas vid Attunda tingsrätt misstänkt för försök till stöld. Detta efter att han nattetid, tillsammans med ett antal andra personer ska ha försökt stjäla maskinutrustning från containrar på Strandvägen i Danderyd, enligt åtalet.

Händelsen ska ha utspelat sig på lördagskvällen den 2 april. Efter ett tips kallades både hundförare och polishelikopter till platsen. En person greps under utryckningen.

Enligt förundersökningen ska det dock ha varit två eller fler personer på platsen. Ett sökarbete pågick i ungefär en timmes tid, men bara en person kunde gripas.

Ett lås till en av containrarna, där maskiner för uppemot 185 000 kronor förvarades, hann brytas upp innan polisen kom till platsen. Varken företaget eller boende på fastigheten har dock lämnat något skadeståndsanspråk.

Ett vittne har pekat ut den numer åtalade mannen som gärningsman.

Mannen hävdar själv att han inte har något att göra med händelsen. Enligt honom ska han varit ensam på en bar i Djursholm och tagit en promenad i närheten av fastigheten efter att ha tagit en cigarett, och mått dåligt, där han mött polisen.

Han nekar till brottet.