Blommor och ljus på mordplatsen dagarna efter att 45-åringen dödades. Foto: Mikael Andersson

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.

  • Publicerad 09:26, 20 jan 2021

Den 19-åring som är misstänkt för mordet på en flerbarnsfar i Rissne centrum har erkänt att han huggit mannen, men nekar till rubriceringen mord.

Det berättade åklagaren Maria Hävermark efter att mannen häktades 8 januari. Sedan dess har inte mannen hörts något mer och åklagaren vill inte mer om motiv eller händelseförlopp.

– Nej, jag vill inte gå in på detaljer eftersom det är så tidigt i förundersökningen. Vi vill komma längre, säger Maria Hävermark.

Åtal dröjer

Tiden för åtal går ut på fredag och åklagaren kommer då att begära förlängning av åtalstiden och att mannen omhäktas.

När tror du åtal skulle kunna väckas?

– Det är jättesvårt att säga, men jag skulle tro att det inte blir inom tre månader. Det tar tid att samla ihop allt.

Utreds för andra brott

Samtidigt utreds det om mannen har begått några andra brott före eller efter mordet. Specifikt rån och försök till rån.

Polisen söker därför vittnen till ett rån som skedde 4 januari strax efter klockan 22 på Vasagatan 3 i Sundbyberg. Då utsattes en person för ett rånförsök i samband med ett uttag från en bankomat. Polisen vet att det finns personer som befann sig på platsen som kan ha viktig information att lämna till polisen.

Vittnen i Rissne söks också fortfarande.

– Alla som har sett själva mordet har inte hörts ännu och får gärna höra av sig, säger Maria Hävermark.

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

”Det sa bara pang över en natt”

Nyheter Stjärnkocken kräver åtgärder Omsättningen för krögare i Stockholm har minskat med i snitt 60 procent under året som gått. Paul Taylor Lant­handel i Fabriksparken har klarat sig relativt väl – men delägaren och stjärnkocken Tareq...fredag 19/2 15:33

Färre inbrott i Sundbyberg under pandemin

Nyheter "Mer hemarbete kan vara en orsak" Bostadsinbrotten i länet har gått ner under pandemin. Den kommun där villainbrotten procentuellt sett minskat mest är Sundbyberg.fredag 19/2 14:26

Ny Progonos: Pendeltågsstrulet fortsätter ännu längre

Nyheter Omfattande skador Trafikverket har undersökt den förstörda rälsen vid Häggvik med ultraljud. Det visade sig att skadorna var värre än befarat.torsdag 18/2 20:09