Bergholmsbacken. Här planeras för totalt 620 bostäder, två förskolor och en grundskola. Bergholmsskolan (i mitten av bilden) och två mindre förskolor som finns där nu, ska rivas. Foto: Stockholms stad

180 nya hyresrätter till Bagarmossen

I kväll väntas kommunfullmäktige fatta beslut om att gå vidare med bygget av 180 nya hyresrätter i Bergholmsbacken i Bagarmossen.

  • Publicerad 15:04, 29 jan 2018

Bergholmsbacken, området mellan Bagarmossen och Skarpnäck där bland annat Bergholmsskolan ligger nu, ska enligt planerna bebyggas med 620 lägenheter, två förskolor och en skola med en idrottshall för 1200 elever.

Byggplanerna utgör den första etappen i det som kallas för Programmet för Bagarmossen och Skarpnäck, ett program som totalt omfattar upp till 3 500 nya bostäder.

Idag väntas en del av planerna för Bergholmsbacken – 180 nya lägenheter varav 12 stödlägenheter – ta ytterligare ett steg närmare ett första spadtag.

Här får södra Stockholm 180 nya hyresrätter

Kommunfullmäktige väntas ta ett inriktningsbeslut för att gå vidare med bygget av lägenheterna, som ska bli hyresrätter genom kommunala bostadsbolaget Stockholmshem.

Hur stora lägenheterna i Bergholmsbacken blir bestäms under arbetet med detaljplanen, som förväntas kunna klubbas av kommunfullmäktige under det fjärde kvartalet 2018.