18-åring skjuten och knivskuren i Nacka

Mordförsöket ska ha skett i närheten av Skuru skola. Personer som bor i området säger till Mitt i att de hörde vad som lät som skott eller fyrverkerier på söndagskvällen.

  • Publicerad 07:47, 19 nov 2018

En man hittades på söndagskvällen skjuten och knivskuren i närheten av Skuru skola i Nacka. Enligt Aftonbladet handlar det om en 18-årig man.

Enligt tidningen träffades mannen av skotten i höften och foten.

Polisen uppger att skadorna inte är livshotande.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

Lät som smällar

Några personer som Mitt i pratade med på måndagsmorgonen uppgav att de hade hört något som lät som smällar under söndagskvällen. En man sa att han hörde två smällar i ett bostadsområde i närheten av Skuru skola, vid 23-tiden på kvällen. En kvinna sa att hon hört något som lät som fyrverkerier.

Tidigt på måndagsmorgonen hade ingen misstänkt gärningsman kunnat gripas.

– Tekniker har varit där. Han fördes till sjuhuset och vi utreder det som försök till mord. Under dagen ska polisen försöka ta reda på vad hänt, bland annat genom att prata med honom och se om det finns andra uppgifter. säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Skolpersonal får information

Skuru skola har inga uppgifter om det inträffade.

Enligt Mitt i:s reporter på plats kommer skolpersonalen att informeras om vad som hänt. Skolan skulle också kontakta polisen för att få fler uppgifter om det som hänt.

Polisen hade på måndagsförmiddagen släppt på avspärrningarna kring området.