18-åringen misstänks för tre rån, varav två i Nacka, och ett olaga hot Foto: Stefan Källstigen

18-åring häktad – misstänks för två rån

18-åringen som sitter anhållen misstänkt för personrån i Nacka häktades i torsdags eftermiddag, misstänkt för tre rån, varav två i Nacka, och ett olaga hot. 18-åringen förnekar brott. De personrån som nu verkar att vara på väg att klaras upp, begicks i centrala Nacka vid två olika datum i december 2017.

  • Publicerad 17:01, 25 jan 2018

Lokaltidningen Mitt i Nacka har tagit del av handlingar från Nacka tingsrätt där det redogörs för misstankarna mot de fyra unga pojkar, alternativt män, som är misstänkta för flera personrån mot barn och unga i Nacka före jul.

Nacka tingsrätt har lämnat ut maskade handlingar till tidningen, där namn och ålder på de misstänkta inte framgår, förutom på den 18-åring som nu häktats.

18-åringen är skriven på en adress i södra Stockholm. Han häktades i torsdags eftermiddag på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, för tre rån och ett olaga hot.

Två av rånen ska han ha  begått med en knapp timmes mellanrum på eftermiddagen fredagen den 8 december, ett rån vid Nacka sportcentrum omkring klockan 15.55, och ett rån på Granitvägen klockan 16.45.

Han häktades även misstänkt för ett fall av olaga hot i Nacka forum några dagar tidigare, måndagen den 4 december.

18-åringen häktades även misstänkt för ett rån på Klarabergsgatan i Stockholm på kvällen den 8 december, samma dag som han ska begått rånen i Nacka.

18-åringen förnekar brott, enligt advokat Sogand Sasanpour:

– Det enda jag kan säga är att han förnekar brott och har bestridit häktningsyrkandet. Jag har inget mer att säga.

Misstankarna mot en annan av de fyra misstänkta, vars identitet och ålder är hemlig, handlar om rån och olaga hot i Nacka måndagen den 4 december 2017. Mitt i har sökt mannens advokat.

Förundersökningen mot en tredje misstänkt, även i det fallet är den misstänktes identitet och ålder hemlig, handlar om rån vid tre tillfällen fredagen den 8 december, samma dag som rånen de övriga misstänkta misstänks för. Hans advokat har avböjt att ge en kommentar.

Den fjärde misstänkte, en pojke under 18 år, utreds  för ett rån och ett försök till rån, också de samma dag som ovan, fredagen 8 december. Mannens advokat, Kamo Moghadas, säger i en kommentar till Mitt i att hans klient förnekar brott:

– Min klient förnekar brott, han har inte varit i Nacka då rånet begicks. Han tycker att misstankarna är obefogade. I nuläget är han bara misstänkt. Min bedömning är att det inte kommer leda till åtal och att utredningen kommer att visa att han inte varit i Nacka.

Åklagaren ska ha väckt åtal mot 18-åringen senast den 8 februari.