18-åringen är häktad för ett mord och ett mordförsök på Rissne torg 15 januari. Foto: Åsa Sommarström

18-åring häktad för mord på Rissne torg

Strax efter midnatt den 15 januari sköts en man i 35-årsåldern ihjäl i Rissne centrum. Nu har en 18-åring häktats misstänkt för mordet. Mannen är även misstänkt för ett mordförsök på torget samma natt.

  • Publicerad 18:16, 28 maj 2018

Mannen sköts med flera skott i Rissne centrum och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Senare under natten avled han.

Händelsen skakade om Rissne och under veckan efter höll kyrkan öppet för dem som behövde någon att prata med.

– Det fanns en otrolig oro och en jätterädsla hos många, berättade Ann Edvinsson som håller i öppna förskolan, för Mitt i dagen efter mordet.

Jesper Wiklund (V) ordnade också en politiskt obunden manifestation mot våldet och en klagomur sattes upp på Rissne torg.

Tre personer gripna

I fredags häktades en 18-årig man på sannolika skäl misstänkt för mordet. Han greps tillsammans med två andra personer. Den ena av dem, en person som är under 18 år, har överlämnats till socialtjänsten. Den andra, som är över 18 år, har släppts.

– De är dock fortfarande misstänkta för medhjälp till mord, säger Alexandra Bittner, åklagare och förundersökningsledare.

Den häktade 18-åringen är även misstänkt för ett mordförsök på Rissne torg samma natt. Mannen har en historia av brott bakom sig och har dömts för så väl rån, hot mot tjänsteman, ringa narkotikabrott och stöld.

18-åringen dömdes den 1 juni 2017 av Solna tingsrätt för fem fall av rån och ett fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel till sluten ungdomsvård i ett år.

Det straffet påbörjades den 20 januari 2018. Det var också på vårdanstalten som 18-åringen greps förra onsdagen.

Motivet till dådet vill Alexandra Bittner inte uttala sig om just nu.

18-åringen nekar till brottet.

– Han har i förhör lämnat uppgifter som är föremål för granskning. Mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger mannens offentliga försvarare advokat Åke Broné.

 

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Fotbollsderbyn redan i februari på Tele2

Sport Gnaget mot Bajen, Dif och BP i minicup Stockholmlagens damer mäter krafterna direkt i en försäsongscup på Tele2 i februari. – Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt, säger Anne...torsdag 21/1 1:15

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15