Flickan lurades till Sverige från Rumänien – kallas för "lover-boy-syndromet". Foto: Mostphotos

18-årig lurades till Stockholm – utnyttjades av 100-tals män

En ung kvinna från Rumänien lurades in i kärleksrelation med en 22-årig man. Men allt var bara en plan för att 22-åringen och hans kusin skulle exploatera henne för sexuella ändamål i Stockholm och Uppsala. Nu döms två män för människohandel för att ha tvingat henne att ha sex med 100-tals män.

  • Publicerad 19:45, 26 apr 2019

22-åringen kom i kontakt med den unga kvinnan på Facebook. Hon bodde tillsammans med sin man i ett omodernt hus på den rumänska landsbygden. Hon hade precis fött ett barn och hennes svärföräldrar hade vårdnaden av henne.

Hon var då sjutton år gammal.

22-åringen uppvaktade henne, visade henne ömhet och lovade henne ett bättre liv. De inledde en kärleksrelation.

Trodde hon.

Men allt vara bara ett spel från 22-åringens sida.

Planen var att hon skulle säljas

Hela syftet med relationen var att han och hans 31-åriga kusin skulle kunna sälja henne till män i Sverige.

I Rumänien tog de lättklädda bilder av henne som skulle användas som marknadsföring på olika hemsidor i Sverige. De öppnade ett bankkontot i hennes namn.

Den 25 juni lämnade kvinnan och de två männen Rumänien i bil. De tog färjan mellan Rostock och Trelleborg och fortsatte upp till Stockholm. Väl i Sverige lade 31-åringen upp en annons för kvinnan:

”Anal only if you take 1 h (2 time cum)/who take 15 min (just blowjob). The price is not negotiable! Only cash!!!”

Tog emot hundratals män

Kvinnan hade då fyllt arton år. De anlände till Stockholm den 27 juni och samma kväll tog hon emot sin första kund på Östagötagatan, på Södermalm i Stockholm. Lägenheten hade hyrts via Airbnb och betalats med kvinnans kontokort i Rumänien. 22-åringen var inte längre intresserad av någon kärleksrelation.

I stället fick hon de tre följande veckorna ta emot hundratals män. Lägenheterna hyrdes i Stockholm och i Uppsala.

Männen tog alla hennes pengar

Hon kunde inte ett ord engelska, men de två männen hade lärt henne korta fraser som de skrivit på ett handskrivet papper. Hon uppmanade varje kund att skriva en recension om sin upplevelse på hennes profil.

De två rumänska männen tog alla hennes pengar och menade att hon stod i skuld till dem. I sms-konversationer framgår det att 22-åringen lovade sin fru hemma i Rumänien att han skulle köpa en ny fin bil. Då med pengarna han tagit från kvinnan.

Hon har i förhör berättat om vad hon tvingades genomlida i de olika lägenheterna. Män som fick utlösning i hennes mun. Analsex. Vid ett tillfälle blev hon våldtagen av en man som vägrade använda kondom.

Trodde hon var utsatt för trafficking

En 69-årig man misstänkte att hon var utsatt för trafficking, men genomförde samlaget ändå – och smygfilmade. Efter besöket skrev han på hennes profil:

”Det positiva intrycket från förra gången byttes till en trist upplevelse. Tyvärr! Har tydligen jobbat hårt den gångna veckan. Trött, ofräsch, okoncentrerad – trist ny ”lägenhet. Misstänkt trafficking. Inget att rekommendera.”.

De två männen döms nu för människohandel av Uppsala tingsrätt till fängelse. 22-åringen får två år och tio månader – 31-åringen får tre år och fyra månader. De tjänade 170 000 kronor på verksamheten.

Utsattes för ”lover-boy-syndromet”

17 män döms för sexuellt köp till dagsböter. Mannen som smygfilmade kvinnan döms för oaktsam våldtäkt. Han borde ha förstått att hon varit föremål för trafficking och att kvinnan därför inte sålde sex med fri vilja. Han döms till ett års fängelse.

Att få en kvinna in i prostitution genom att först uppvakta och ge löften om en bättre framtid kallar polisen för ”lover-boy-syndrom”. Det är ett vanligt sätt att rekrytera kvinnor från Rumänien, framgår det av domen.