Flera grannar vaknade av skottlossningen i Råcksta natten till onsdagen. Foto: Christian Lärk

18-årig kvinna sköts till döds genom fönster – granne hörde skott

En 18-årig kvinna har avlidit efter en skottlossning i på Multrågatan i Råcksta under natten. Flera grannar hörde smällarna. – Jag vaknade av automateld, säger en granne.

  • Publicerad 12:15, 28 aug 2019

Vid halv två-tiden under natten till onsdagen åkte polisen ut till en bostad i Råcksta. Då hade flera personer ringt efter dem och berättat att de hört skottliknande ljud i området.

– Jag vaknade av automateld: ”dududududu” allt tog slut på tre sekunder, säger en kvinna som bor mitt emot lägenheten där skotten gick in genom fönstren.

Flera vittnade om att de hört en bil köra iväg från adressen i samband med skottlossningen.

Dog av sina skador

Kvinnan som träffades av skotten avled senare på sjukhus. Foto: Christian Lärk.

Inringarnas uppgifter visade sig stämma och en skadad kvinna påträffades på platsen. Kvinnan, som är född 2001, fick föras till sjukhus och dog senare av sina skador.

– Exakt när hon dog har jag inga uppgifter om, men hennes anhöriga är underrättade, säger polisens presstalesperson Towe Hägg på onsdagsmorgonen.

Enligt obekräftade uppgifter till Expressen var det inte hon som var den tilltänkta måltavlan. Det ska i stället ha varit en kriminellt belastad man, dömd för bland annat rån, grova våldsbrott och narkotikabrott.

 

Polisen knackade under onsdagen dörr i bostadsområdet i Råcksta.

Flera hylsor hittades

Polisen spärrade tidigt av den misstänkta brottsplatsen och har inlett en teknisk undersökning. Flera hylsor hittades på platsen men polisen vill i nuläget inte bekräfta exakt var de har hittats.

Gatan slingrar sig genom flera bostadsområden i Råcksta och flera förskolor finns längs med den.

– Vi har fler poliser ute i området för att öka tryggheten och samla in vittnesuppgifter, säger Catrine Kimerius Wikström, lokalpolisområdeschef i Vällingby.

Utreder mord

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord. I nuläget finns ingen information om någon misstänkt eller gripen.