Mordet skedde enligt polisen på en perrong inne i T-centralen. Foto: Arkivbild

17-åring död i knivattack på T-centralen – fyra gripna

En 17-årig pojke från Skärholmen knivhöggs på en perrong på T-centralen på tisdagskvällen. Under natten till onsdag avled han av sina skador. Fyra personer i åldrarna 17-21 är gripna för mordet.

  • Publicerad 07:18, 26 feb 2020

Det var vid klockan 21.34 på tisdagskvällen som en person hittades knivskuren och allvarligt skadad vid en rulltrappa i T-centralen.

Personen – en 17-årig pojke från Skärholmen – kördes till sjukhus med ambulans från Centralstationen men hans liv gick inte att rädda. På onsdagsmorgonen skrev polisen på sin sajt att 17-åringen avlidit av sina skador under natten.

”Ingen slumpartad attack”

Tidigare under den sena tisdagskvällen grep polisen fyra män i åldrarna 17-21 efter att fått signalement på gärningsmännen. De fyra är nu anhållna, på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Det är för tidigt att säga något om motivet, men det är ingen slumpartad attack. Det finns ingen anledning för allmänheten att känna någon oro kring den här händelsen, säger Niklas Berglund, jourhavande förundersökningsledare på polisen till SVT Stockholm.

Kan ha fångats på film

Polisen skriver vidare på sin sajt att den misstänkta brottsplatsen är en perrong i T-centralen och att de analyserar bilder från övervakningskameror, för att se om mordet fångats på film.

Vid brottstillfället skadades ytterligare en person. Denne skadades lindrigt. Han har hämtats hos polisen av vårdnadshavare.

På onsdagsmorgonen meddelar polisen att teknikerna är klara på T-centralen och att inga avspärrningar är kvar på platsen.

Artikeln uppdateras.