Händelsen inträffade utomhus mitt i Jordbro vid 13-tiden på tisdagen. Foto: Åsa Sommarström

17-årig sommarjobbare knivhöggs i Jordbro mitt på dagen

En 17-årig sommarjobbare knivhöggs utomhus i Jordbro av en förmodad jämnårig person i tisdags. Trots att flera polispatruller letat har man inte hittat den misstänkte. – Han var ute på renhållningsuppdrag när det hände, säger Anette Berggren, ansvarig för sommarjobben på Haninge kommun.

  • Publicerad 10:40, 2 jul 2020

Pojken, som enligt kommunen sommarjobbar med renhållning på olika platser i Haninge, var på uppdrag i Jordbro när han vid 13-tiden blev knivhuggen i både axeln och låret.

Pojken fördes med ambulans till sjukhus och en förundersökning gällande mordförsök inleddes, en rubricering som senare ändrades till grov misshandel. Pojkens skador är enligt polisen inte allvarliga.

Flera polispatruller har sedan i tisdags försökt att hitta den misstänkte, men på torsdagen uppger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen att den misstänkte alltjämt är på fri fot.

– Det blev en dispyt mellan de två utomhus innan sommarjobbaren blev knivhuggen. Vi har fått en del vittnesuppgifter, men ingen har ännu frihetsberövats, säger han.

Anette Berggren, enhetschef på Haninges arbetsmarknadsenhet, berättar för Mitt i att två ordinarie anställda i miljöteamet också var på plats vid händelsen.

– Självklart fanns handledare på plats. De åker ju i team. Men en av dem var chaufför som befann sig en bit bort.

Vet du varför dispyten uppstod?

– Jag har inte hört om någon dispyt som föranledde händelsen. Men jag får hänvisa till polisen i övrigt som utreder, säger hon.