Polisen tog 71 flaskor starksprit i beslag. Foto: arkivfoto

17-årig innerstads-langare greps av polisen

Polisen tog 71 flaskor starksprit i beslag i Johanneshov, vid en skolavslutning där. Tre personer, 16, 17 och 19 år gamla, har anhållits – en av dem ska vara en aktiv langare i centrala Stockholm.

  • Publicerad 14:01, 21 jun 2018

Langarna hade tänkt tjäna stora pengar på att sälja sprit till ungdomar som firade sin skolavslutning. Men polisens civila spanare, som höll uppsikt över området, fick syn på en av dem när han sålde flaskor till minderåriga. En bit därifrån såg de hans medhjälpare.

Innan polisen slog till hann kumpanerna sälja 15 flaskor starksprit till ungdomarna. Strax därefter grep polisen in. 14 av de 15 sålda flaskorna togs i beslag, liksom ytterligare 57 flaskor som säljarna hade kvar. Två personer, 16 och 19 år gamla, greps.

17-årig huvudman

Ytterligare en person, en 17-årig så kallad huvudman, anhölls i sin frånvaro och greps dagen därpå. Polisen misstänker att han är en högst aktiv försäljare av starksprit i centrala Stockholm.

16-och 19-åringen anhölls senare, misstänkta för grovt brott mot alkohollagstiftningen.

Efter insatsen på skolan gjorde polisen husrannsakan på tre adresser i Stockholm. Då hittades 100 000 kronor i kontanter.