Tal. Nya förskolan på Korsängen är invigd. Förskolans rektor Therese Gezelius höll invigningstal. Foto: Fredrik Gustafsson

160 nya förskoleplatser på Korsängen

Kors­ängens nya förskola invigdes på tisdagen. Vilket också betyder att det nu finns 160 nya förskoleplatser i Enköping. Och det behövs.

  • Publicerad 07:00, 8 sep 2021

Vi är bara precis i början av vår resa i de nya lokalerna.

2019 revs Korsängens förskola. Nu har den byggts upp på nytt.

Men inget av den nya förskolans yttre påminner om den gamla. Dessutom är den dubbelt så stor som sin föregångare.

Och förskolor med många förskoleplatser behövs just nu i Enköping konstaterade Mats Flodin (M), ordförande i Utbildnings- & arbetsmarknadsnämnden, i sitt invigningstal när Korsängens nya förskola invigdes.

– Man kan väl säga att Enköping är i en lycklig tid trots pandemin. Där vi till skillnad från många andra kommuner växer, från att vara en ganska liten kommun, är vi snart en av Sveriges 50 största kommuner, sade Mats Flodin och fortsatte:

– Det får också konsekvenser. Vi växer befolkningsmässigt väldigt mycket. Idag är det ungefär 2 500 barn som går i Enköpings förskolor. Mellan 2018 och 2019, ökade vi med 850 invånare, av dem var det 160 barn i förskoleålder och det motsvarar precis vad det ska vara här.

Nöjd rektor

Therese Gezelius, rektor på Korsängens förskola, är glad över att den nya förskolan äntligen är på plats och har tagits i bruk.

– Känslan när vi kom in i de nya lokalerna var att det var så stort och så tyst. Vi är bara precis i början av vår resa i de nya lokalerna. Nu ska vi hitta vår egen väg, säger Therese Gezelius.

Krönika: Med en fläskkotlett i tanken

Nyheter Vi borde vara fler som frågar efter 100 procent biodiesel. För en krona mer per liter kan du som tankar diesel få ett godare samvete: Förnybart biobränsle till sista centilitern. Fungerar i alla bilar. Men alltför få känner till den miljövänliga dieseln....fredag 24/9 13:12

Bok om beredskap av Enköpingsmilitär

Nyheter Miguel Guerrero arbetar till vardags på ledningsregementet i Enköping. Han är snart aktuell med boken "Krisberedskap för alla: en handbok för dig som inte är prepper".fredag 24/9 11:11