Rånet skedde i Rissne centrum. Foto: Åsa Sommarström

15-åringar dömda för rån och dödshot

Jacka, kofta, väska och mobil – rånoffret plundrades på värdesaker. Nu har fyra dömts för rånet.

  • Publicerad 08:45, 22 maj 2018

Offret, en 17-åring, befann sig i Rissne centrum med några kompisar i september i fjol, när ett flertal killar dök upp och omringade honom.

Gänget sa åt honom att lämna ifrån sig sina värdesaker. De drog av hans jacka, tog hans kofta och keps och tvingade åt sig silverhalsbandet han bar. De knuffade honom och slog honom i ansiktet. När han låg på marken krävde en av rånarna att han skulle ta av sig byxorna, men då sa en annan i gänget stopp eftersom de redan tagit allt av värde.

Polisen kom till Rissne strax efter rånet och några av rånarna greps samma kväll, efter att först ha försökt springa ifrån polisen. En av dem bar då offrets jacka och mobil.

Dödshotade offret

Tre veckor senare, i Mall of Scandinavia, mötte 17-åringen killarna som rånat honom. De krävde att han skulle dra tillbaka sin polisanmälan, och sa att han skulle dö om någon av dem dömdes.

17-åringen blev inte kvitt förrövarna, i december blev han återigen hotad till livet för att han anmält rånet, då på ett pendeltåg.

Nu har fyra killar dömts för rån, två av dem även för övergrepp i rättssak. Vid tillfället för rånet var tre av dem 15 år, den fjärde 16. De dömda är hemmahörande i Bro.

Eftersom att de är så unga får alla fyra ungdomstjänst i 90 till 105 timmar. De ska också betala mellan 15 000 och 20 000 kronor till offret. Samtliga fyra nekar till brott.

 

 

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38