15-åring tog stryptag på lärare

När läraren på en skola i Sundbyberg försökte lugna en stökig 15-årig elev så tog pojken stryptag på läraren och slog honom i bröstet. 15-åringen åtals nu för bland annat misshandel och olaga hot.

  • Publicerad 07:30, 18 aug 2018

I början av februari i år försökte en vikarie att undervisa i den 15-årige pojkens klass. Men eleverna betedde sig så stökigt att hen gick efter en ordinarie lärarkollega för att få hjälp att lugna klassen.

När den ordinarie läraren kom in i klassrummet började 15-åringen att tjafsa med honom. Läraren bad då pojken att gå ut ur klassrummet tillsammans med läraren.

När läraren klev utanför tröskeln försökte 15-åringen rycka igen dörren, varpå läraren fick tag i handtaget och elevens ena handled.

Pojken kontrade med att hugga tag om lärarens hals med bägge händerna. Han höll sedan kvar greppet med en hand medan han började slå läraren med knytnäven i magen och bröstet.

Klasskamrater gick emellan

Två klasskompisar som sett vad som hänt rusade ut, slet bort 15-åringen och fick honom efter en stund att lugna ner sig.

Pojken ska även ha sagt ”jag varnar dig snart händer det något ”, till läraren.

15-åringen ska även ha hotat läraren två gånger tidigare samma vecka berättar läraren i ett polisförhör. Flera andra lärare känner sig också rädda för pojken då han uppträtt aggressivt och hotfullt.

Åtalas för flera brott

15-åringen åtalas nu för misshandel och olaga hot efter bråket med läraren. Han åtalas på samma gång för ringa stöld och häleri för att ha stulit en laddare och tre tröjor på ett köpcentrum i mitten av april.

Han hotade även den polis som grep honom genom att slänga ur sig ”jag ska jamma dig din fucking snorunge”. För detta åtalas han nu för hot mot tjänsteman.

I april i år blev han även tagen av polis för att narkotikapåverkad ha kört på en stulen moped i Spånga, för vilket han åtalas för olovlig körning, olovligt brukande och våldsamt motstånd.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36