Foto: Mostphotos

15-åring fast efter polisjakt genom Bålsta

I coronatider är det lugnt i Bålsta på krogar och restauranger. Polisen har bara goda ord om hur det sköts. Fast brottslighet finns ändå. Och visst kan man fundera lite extra kring den unge bilförare som försökte fly från polisen på fredagskvällen.

  • Publicerad 14:01, 9 nov 2020

Trastvägen

Söndag 13-19.25

Grov stöld. Under söndagens eftermiddag var ägaren till en villa på Trastvägen hemifrån några timmar. Vid hemkomsten upptäcktes att någon gjort inbrott i villan under eftermiddagen, tagit sig in genom ett fönster och gått ut genom en altandörr. Vad som stulits är inte fastlagt. Teknisk undersökning görs under måndagen.

Badhusgatan

Lördag 8.55

Rattfylleri. En man i 40-årsåldern som bor i Stockholm är misstänkt för rattfylleri sedan han blåst strax över gränsen för det tillåtna efter att polis stoppat bilen han körde på lördagens morgon.

Kalmarleden

Fredag 21.15

Drograttfylleri mm. När polisen mötte en bil fick de känslan att något var fel och vände efter bilen. De kunde inte ana hur rätt de hade, för här var det rejält fel överallt.

Till att börja med vägrade föraren att stanna utan ökade farten, gjorde omkörningar i dolda kurvor, körde över heldragen linje, körde 120 på 60-väg.

Färden tog slut på Fasanvägen. (Det är en återvändsgata, men sånt vet inte stockholmare...). Där hoppade fyra personer ur bilen och sprang.

Polisen tog föraren och senare en person till.

Bilen visade sig vara stulen i Stockholm och falskskyltad.

Föraren saknade körkort och var påverkad av droger.

Han, föraren, är från Stockholm. Han är 15 år gammal. Även övriga tre i bilen tros ha varit minderåriga.

Onsdag - fredag

Holmes väg

Grov stöld. Huset står tomt och ägs av ett dödsbo. En granne ser om det några gånger i veckan. I fredags eftermiddag upptäckte grannen att ett fönster lyfts ut. polis och barnbarn till den avlidna kontaktades och det var uppenbart att någon varit inne i huset. Lådor hade öppnats, värdesaker stulits. Ett kassaskåp saknades, men kunde hittas på måndagsmorgonen på Södra Bålstaleden tack vare vaken allmänhet.

Polisen gör teknisk undersökning i villan under måndagen.

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04