1481 skrev på mot skip stop

Planer på skip stop-tåg som hoppar över stationerna Rotebro, Norrviken och Häggvik har väckt starka känslor i Sollentuna. Idag lämnade kommunalrådet Anna-Lena Johansson (L) in protestlista med 1481 underskrifter till SL.

  • Publicerad 15:03, 3 mar 2017

Mitt i har tidigare berättat att majoriteten i Sollentuna kommun protesterat högljutt mot landstingets planer på skip stop-trafik.

Liberalerna har dessutom, på egen hand, genomfört en namninsamling mot förslaget.

De 1481 namnunderskrifterna samlades in under två dagar i februari vid de berörda stationerna Häggvik, Norrviken och Rotebro.

– Det känns jätteroligt att det har varit ett så stort engagemang hos våra medborgare i den här frågan, säger Anna-Lena Johansson (L).

Idag lämnade hon över luntan till Suss Forssman Thullberg, tillförordnad förvaltningschef på landstingets trafikförvaltning.

– Nu hoppas vi att vi får gehör, och att skip stop inte införs, säger Anna-Lena Johansson.

 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Trots skärpt ton – majoritet utan munskydd i kollektivtrafiken

Nyheter "Märker ingen skillnad nu mot innan" Nu måste alla medel som står till buds användas för att hejda en tredje våg av covid-19. Så resonerar Smittskydd Stockholm som har utökat rekommendationen om munskydd. Men någon skillnad syns inte,...måndag 1/3 15:17

Glaskupor stals från Peter Plax gravplats

Nyheter Anmälan upprättad om brott mot griftefriden Peter Plax pappa Dmitri Plax uppmanar personerna som stal dekorationerna på minnesplatsen att lämna tillbaka dem: "Det är obegripligt"måndag 1/3 15:14

I dag höjs flera avgifter inom vård och omsorg

Nyheter "Bättre i fas med andra avgifter" Kommunfullmäktige har beslutat om en höjning av vissa avgifter inom Sollentuna kommuns vård och omsorg. De nya taxorna gäller från i dag, den 1 mars, och det handlar om bland annat måltidsavgifter på...måndag 1/3 11:15