1481 skrev på mot skip stop

Planer på skip stop-tåg som hoppar över stationerna Rotebro, Norrviken och Häggvik har väckt starka känslor i Sollentuna. Idag lämnade kommunalrådet Anna-Lena Johansson (L) in protestlista med 1481 underskrifter till SL.

  • Publicerad 15:03, 3 mar 2017

Mitt i har tidigare berättat att majoriteten i Sollentuna kommun protesterat högljutt mot landstingets planer på skip stop-trafik.

Liberalerna har dessutom, på egen hand, genomfört en namninsamling mot förslaget.

De 1481 namnunderskrifterna samlades in under två dagar i februari vid de berörda stationerna Häggvik, Norrviken och Rotebro.

– Det känns jätteroligt att det har varit ett så stort engagemang hos våra medborgare i den här frågan, säger Anna-Lena Johansson (L).

Idag lämnade hon över luntan till Suss Forssman Thullberg, tillförordnad förvaltningschef på landstingets trafikförvaltning.

– Nu hoppas vi att vi får gehör, och att skip stop inte införs, säger Anna-Lena Johansson.

 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen vänder – skridskobanor och fotbollsplaner öppnas igen

Nyheter Grönt ljus för träning utomhus Nu blir utomhusträningar och skridskoåkning återigen möjligt för Sollentunaborna. Från och med i morgon, den 18 januari, ska kommunen successivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits...söndag 17/1 15:21

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15