1481 skrev på mot skip stop

Planer på skip stop-tåg som hoppar över stationerna Rotebro, Norrviken och Häggvik har väckt starka känslor i Sollentuna. Idag lämnade kommunalrådet Anna-Lena Johansson (L) in protestlista med 1481 underskrifter till SL.

  • Publicerad 15:03, 3 mar 2017

Mitt i har tidigare berättat att majoriteten i Sollentuna kommun protesterat högljutt mot landstingets planer på skip stop-trafik.

Liberalerna har dessutom, på egen hand, genomfört en namninsamling mot förslaget.

De 1481 namnunderskrifterna samlades in under två dagar i februari vid de berörda stationerna Häggvik, Norrviken och Rotebro.

– Det känns jätteroligt att det har varit ett så stort engagemang hos våra medborgare i den här frågan, säger Anna-Lena Johansson (L).

Idag lämnade hon över luntan till Suss Forssman Thullberg, tillförordnad förvaltningschef på landstingets trafikförvaltning.

– Nu hoppas vi att vi får gehör, och att skip stop inte införs, säger Anna-Lena Johansson.

 

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26