Ett gäng taggade killar drog ifrån när startskottet hördes. Foto: Louise Kristoffersson

1 400 tomtar sprang Stockholm Santa Run

Kungsträdgården färgades röd av tomtar med spring i benen i dag.

  • Publicerad 14:42, 8 dec 2019

Tomteloppet Stockholm Santa Run har hunnit bli decembertradition i stan. I dag avlöpte det för sjunde året med 1400 anmälda.

Arrangören Kiana Moberg berättade stolt att dryga 250 000 kronor samlats in i år. Pengar som går till Aktivisfonden för barn med intellektuella funktionsnedsättningar.

Många barnfamiljer syntes bland tomtarna. Tempot gick ofta i promenadtakt.

Vädret kunde ha varit bättre. Himlen var grå och det regnade råkallt över Kungsträdgården som färgades röd av alla tomteklädda deltagare. Men stämningen var desto varmare och en hel del barnfamiljer deltog i loppet.

Ahmed och dottern Céline Aksoy från Kungsängen. Hon är 1,5 år och troligen loppets yngsta.

Däribland fanns Julia och Ahmed Aksoy från Kungsängen med dottern Céline, 1,5 år, som var loppets minsta tomte. Hon var dock mer intresserad av att hoppa i vattenpölarna än av att så fort som möjligt ta sig fram längs den knappt tre kilometer långa banan från Kungsträdgården runt Gamla stan och tillbaka.

Betydligt mer snabbfotad var Patrik Sjöberg, 25, från Lidingö som kom tillbaka efter 11 minuter och därmed vann loppet. Han var knappt andfådd efter att ha gått i mål.

Vinnaren Patrik Sjöberg, 25, från Lidingö deltog för andra året.

– Jag brukar springa lopp på runt en mil. Det här är kul. Dels för att det är för välgörenhet, man får medalj och så är det inte så långt. Och så är det roligt att få springa inne i stan.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23