En 14 meter hög muralmålning med kvinnoporträtt tar form på Boulebar. Foto: Johanna Kämpe

14 meter hög muralmålning tar form i Liljeholmen

Just nu målas en 14 gånger tio meter hög muralmålning på väggen till Boulebar i Liljeholmen. Bakom verket står konstnären Alina Vergnano. – Det känns väldigt mäktigt att måla på en vägg, säger hon.

  • Publicerad 11:08, 23 okt 2018

Just nu håller en enorm väggmålning på att ta form på väggen till Boulebar Tryckeriet på Liljeholmsvägen. På väggen ska flera kvinnor målas av den italienska konstnären Alina Vergnano. Hon har tidigare målat flera muralmålningar utomlands. Den här blir hennes näst största målning.

Att måla riktigt stort är speciellt, berättar hon.

– Det är inte en enkel storlek, men att måla på en vägg… Jag gillar att det syns, det talar väldigt högt.

Konstnären Alina Vergnano har fått i uppdrag av Boulebar Liljeholmen att sätta sin konstnärliga prägel på deras fasad. Foto: Daniel Díaz

– Jag gillar att porträttera kvinnor i stort format. De blir som andar som beskyddar huset.

Förhoppningen är att målningen ska vara klar den här veckan. Men det beror på vädret. Är det för kallt och blött går det inte att måla.

– Att fylla i tar längst tid. Jag jobbar inte med sprayfärg, utan med penslar och rollers. Det är en fysisk utmaning, men jag gillar hur resultatet blir, säger Alina Vergnano.

Vill sprida glädje

Målningen har beställts av Boulebar.

– Vi jobbar mycket med konst och har ett nätverk av konstnärer. Vi vill sprida glädje i den stadsdel vi är i, säger Petra Dahlgren på Boulebar Tryckeriet.

Petra Dahlgren på Boulebar Tryckeriet är glad över muralmålningen. Foto: Daniel Díaz

De har fått söka bygglov för målningen och också fått tillstånd av fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

– Det är väldigt roligt att de är så positiva. Det engagerar folk i området när det händer något. Många har kommit förbi och tittat och pratat, det är jättekul, säger Petra Dahlgren.

Konstnären Alina Vergnano börjar högst upp och jobbar sig ner. Foto: Daniel Díaz