Uppdatering. 13 nya konaterade fall av Covid-19 inom äldrevården i Enköping den senaste veckan. Foto: Mostphotos

13 nya lokala fall på omsorgsboenden

Tre nya dödsfall och 13 nya bekräftade fall av Covid-19 har skett inom äldrevården i Enköping den senaste veckan. – Läget är fortsatt allvarligt och vi kan konstatera att utvecklingen av smittan i våra verksamheter följer utvecklingen av smittläget i samhället, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

  • Publicerad 09:03, 19 nov 2020

Den senaste veckan har ytterligare tre kunder i kommunala och privata omvårdnads-boenden, i hemtjänsten och inom personlig assistans avlidit efter att ha insjuknat i Covid-19. Samtidigt meddelar Enköpings kommun 13 nya fall konstaterats på boenden sedan den förra veckan.

– Under veckan har tyvärr fler insjuknat på kommunala och privata omvårdnads-boenden, i hemtjänsten och inom personlig assistans. Vi beklagar också att tre kunder har avlidit i sviterna av corona, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

Smittan har konstaterats inom följande verksamheter:

På omvårdnadsboendet Regalskeppsvägen har ytterligare två kunder konstaterats smittade. En kund av avlidit.

På omvårdnadsboendet Stadsgården har en kund avlidit.

På omvårdnadsboendet Kungsgården, som drivs av Norlandia, har sju kunder konstaterats smittade. En kund av avlidit.

På Hemtjänst Centrum har ytterligare två kunder konstaterats smittade.

På Attendo Hemtjänst har en kund konstaterats smittad.

På ett privat företag inom personlig assistans har en kund konstaterats smittad.

– Läget är fortsatt allvarligt och vi kan konstatera att utvecklingen av smittan i våra verksamheter följer utvecklingen av smittläget i samhället. Våra verksamheter arbetar strukturerat för att vi inte ska få utbrott i fler verksamheter, säger Lotta Tronêt och tillägger:

– För att stärka upp bemanningen i det rådande läget kommer vi att kunna använda två sjuksköterskor från utbildningsförvaltningen. Det är en värdefull resurs för oss och vi är tacksamma för det interna samarbetet kring situationen. Dialog pågår också om hur vi kan kraftsamla om situationen förvärras.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54