Den senaste veckan har ytterligare tre kunder i kommunala och privata omvårdnads-boenden, i hemtjänsten och inom personlig assistans avlidit efter att ha insjuknat i Covid-19. Samtidigt meddelar Enköpings kommun 13 nya fall konstaterats på boenden sedan den förra veckan.

– Under veckan har tyvärr fler insjuknat på kommunala och privata omvårdnads-boenden, i hemtjänsten och inom personlig assistans. Vi beklagar också att tre kunder har avlidit i sviterna av corona, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

Smittan har konstaterats inom följande verksamheter:

På omvårdnadsboendet Regalskeppsvägen har ytterligare två kunder konstaterats smittade. En kund av avlidit.

På omvårdnadsboendet Stadsgården har en kund avlidit.

På omvårdnadsboendet Kungsgården, som drivs av Norlandia, har sju kunder konstaterats smittade. En kund av avlidit.

På Hemtjänst Centrum har ytterligare två kunder konstaterats smittade.

På Attendo Hemtjänst har en kund konstaterats smittad.

På ett privat företag inom personlig assistans har en kund konstaterats smittad.

– Läget är fortsatt allvarligt och vi kan konstatera att utvecklingen av smittan i våra verksamheter följer utvecklingen av smittläget i samhället. Våra verksamheter arbetar strukturerat för att vi inte ska få utbrott i fler verksamheter, säger Lotta Tronêt och tillägger:

– För att stärka upp bemanningen i det rådande läget kommer vi att kunna använda två sjuksköterskor från utbildningsförvaltningen. Det är en värdefull resurs för oss och vi är tacksamma för det interna samarbetet kring situationen. Dialog pågår också om hur vi kan kraftsamla om situationen förvärras.