Märsta IK's ordförande Camilla Folmer Hansen. Foto: Stefan Källstigen

13 år i Märsta IK:s tjänst

Alla som någon gång varit på Midgårdsvallen har troligen stött på Camilla Folmer Hansen – en fotbollsmamma som ägnat snart ett och ett halvt decennium åt att ställa upp för Märsta IK.

  • Publicerad 18:55, 2 mar 2021

Att få se glädjen i ögonen på alla dessa barn gör arbetet värt det.

"Min dotter började i fotbollsskolan i Märsta IK och det behövdes en lagledare och en tränare. Jag räckte upp handen. Men att jag skulle vara ordförande 13 år senare trodde jag nog inte den där kvällen i april på Midgårdsvallen.

Det har varit en fantastisk resa med både tjejerna och killarna, som jag är så tacksam för att jag har varit med på. Och det har varit mycket: Allt från rasistiska trakasserier under matcher, fina träningsläger och äventyr på cuper utomlands. Och så förlorade vi tyvärr en lagkamrat i kampen mot cancer. Jag saknar tjejerna jättemycket nu under coronapandemin när vi inte kunnat träna som vanligt.

Jag är enormt stolt över föreningens spelare och alla ideella ledare som tillsammans gör så att så många barn och ungdomar får chansen att spela fotboll. Med tanke på hur det ser ut i vår kommun är det viktigt att vi försöker få barn engagerade i fotboll och umgås med sina kompisar i stället för att hamna snett i samhället med utanförskap och kriminalitet.

Märsta IK är en fotbollsklubb som jobbar med breddverksamhet, vilket i vår tolkning av SVFF riktlinjer är att inte selektera barn innan dom blir 14 år.

Jag får ofta frågan: Hur orkar du? Ja, ibland kan man undra, men att få se glädjen i ögonen på alla dessa barn när de är nere på Midgårdsvallen och spelar fotboll – eller att gå på en seniormatch och heja på de grymma killarna som har varit med i föreningen sedan de var knattar. Det gör arbetet värt det.

Men såklart undrar man ibland när man blir trakasserad på sociala medier och anonyma hotfulla meddelanden skickas till mig eller när man blir utskälld av vuxna män för att a-laget förlorar en match. Då får man sätta på sig teflonrocken och räkna till tio.

Nu önskar jag bara att den här vidriga pandemin ska ta slut så jag kan träffa släktingar och vänner och att alla nära och kära får vara friska."

Märsta IK's ordförande Camilla Folmer Hansen. Foto: Stefan Källstigen

Mer om Camilla

Namn: Camilla Folmer Hansen

Ålder: 47 år 

Bor: Märsta

Familj: Man Joakim och barnen Jacqueline och Ruben

Arbete: Lärare

Favoritplats i Sigtuna: Midgårdsvallen såklart.

Aktuell: Ordförande i Märsta IK, utsedd till årets ungdomsledare i Upplands fotbollsförbund 2011, årets föreningsledare i Sigtuna kommun 2012.

Visa merVisa mindre

Sigtuna värst drabbat i hela Stockholm

Nyheter Över 4 000 Sigtunabor fått en första dos Idag presenterades coronarapporten för vecka 13 av Folkhälsomyndigheten. Siffrorna visar att smittspridningen fortsätter att öka och att Sigtuna nu är värst drabbat i hela länet.torsdag 8/4 16:48

Störningar i trafiken flera veckor

Nyheter Stort vägarbete under april Trafiken kommer att påverkas av ett stort vägarbete vid korsningen Steninge allé och Kungshörnet.torsdag 8/4 9:13

SSHL blir renodlad gymnasieskola

Nyheter Fasar ut grundskolans verksamhet Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket lyfter ur grundskolan ur sitt program och blir en renodlad gymnasieskola där en större andel av eleverna ska vara internatelever.onsdag 7/4 16:32

100 000 färre flyg över Stockholm senaste året

Nyheter Så påverkas utsläppen av växthusgaser Färska siffror visar att flyget över Stockholm minskat med 110 000 avgångar det senaste året.onsdag 7/4 12:00

Nu öppnar biblioteken i Sigtuna igen

Nyheter Endast öppet för kortare besök Efter en tid med stängda bibliotek öppnar de nu i Sigtuna.onsdag 7/4 10:38