Polisen utreder en grov misshandel mot en 12-årig flicka i Norra Sköndal. Foto: Mostphotos

12-årig flicka i Sköndal grovt misshandlad av flickgäng

En 12-årig flicka blev i lördags kväll attackerad av ett gäng med jämnåriga flickor i Norra Sköndal. Flickan fick bland annat motta knuffar, slag och sparkar. Polisen utreder händelsen som grov misshandel och uppger att misstänkta personer har identifierats.

  • Publicerad 16:30, 12 dec 2019

Polisen i Farsta utreder en grov misshandel av en 12-årig flicka som inträffade i Norra Sköndal vid 20.30-tiden på lördagskvällen. Flickan ska bland annat ha fått motta knuffar, slag och sparkar.

Ett tiotal unga flickor, varav de yngsta är jämnåriga med offret, misstänks vara inblandade. En polispatrull var efter händelsen på plats i Sköndal och Hökarängen för att söka efter de misstänkta.

– Det är en pågående förundersökning, men vi kan bekräfta att det har skett en grov misshandel i Sköndal, säger Anna Holmberg, utredare vid Farstapolisens ungdomsgrupp.

Misstänkta har identifierats

Anna Holmberg bekräftar att misstänkta personer har identifierats men vill inte gå in på hur många det är. Hon vill heller inte gå in på om några av de identifierade har fyllt 15 och alltså är straffmyndiga.

– Är man straffmyndig blir det en vanlig förundersökning och är de unga så blir det inte en brottsutredning, utan en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare, säger Anna Holmberg.

Om personerna inte är straffmyndiga rapporteras ärendet till socialtjänsten och föräldrarna.