Så här kommer fastigheten att se ut när den är färdig. Foto: Läsarbild Pressbild Huddinge kommun

100 nya jobb i Segeltorp när det byggs nytt

Natur- och byggnadsnämnden har gett klartecken för att det ska byggas en ny förskola och ett nytt äldreboende i Segeltorp. –  Det är mycket glädjande att få besluta om ett nytt äldreboende framförallt, säger Christian Ottosson (C), ordförande i Natur- och byggnadsnämnden.

  • Publicerad 17:25, 22 aug 2018

Förskolan och äldreboendet kommer att bli den första i sitt slag i Huddinge. Aldrig tidigare i kommunen har dessa två verksamheter delat fastighet.

– Det finns ekonomiska fördelar. Det blir gemensamma ytor, som personalrum men framförallt ett tillagningskök. Jag tror också att det kan bli bra att barn och äldre möts över generationerna, säger Christian Ottosson (C).

Byggnaden ska bli tre till fem våningar hög och det ska rymmas sex förskoleavdelningar med plats för 120 barn. Äldreboendet ska bestå av 90 lägenheter. Totalt kommer det skapas 100 nya jobbtillfällen, enligt Christian Ottosson.

– Framförallt är det kul att vi bygger ett nytt äldreboende, det är det första på många år i Huddinge och det är efterlängtat. Det är en investering på 250 miljoner kronor för äldreboendet och ytterligare 35 miljoner för förskolan, säger han.

Marken som fastigheten ska stå på behöver saneras innan bygget kan påbörjas. I början av 2019 kommer man att starta och i slutet av 2020 eller i början av 2021 kommer det vara klart för inflyttning.

– Tidigare låg det en industri som tillverkade kretskort där. Det har gjort att marken är förorenad, men vi vet om det och kommer åtgärda det under hösten, säger Christian Ottosson.