1,7 miljoner mer till äldreomsorgen

Staten delar ut pengar för att öka bemanningen inom äldrevården. För Upplands-Bro innebär det 1,7 miljoner kronor extra under hösten.

  • Publicerad 12:08, 5 okt 2015

Socialstyrelsen ska på regeringens uppdrag fördela 995 miljoner kronor till kommunerna för att öka bemanningen inom äldreomsorgen.

Hittills har drygt 230 kommuner fått bidraget.

Upplands-Bro får 1,7 miljoner extra under hösten för att förstärka bemanningen på sex seniorboenden – Kungsgården, Norrgården, Allégården, Hagtorps äldreboende och serviceboenden i Kungsängen och Bro.

– Det är positivt. Det innebär att vi kan förstärka bemanningen på flera enheter. En av möjligheterna som vi tittar på är att utöka med fler heltidstjänster, säger Helena Åhman, chef på utföraravdelningen på socialförvaltningen i Upplands-Bro.

Det är oklart hur många tjänster som kommer att tillkomma och om stimulansmedlet kommer att betalas ut även under våren.

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10