Street Gäris: Järva behöver sina starka kvinnor

Den 8:e mars 2013, på den internationella kvinnodagen, skrevs ett inspirerande sms till ett gäng tjejer över hela landet. Detta sms kom att bli grunden till vad som idag är det snabbt växande nätverket StreetGäris.

StreetGäris är ett nätverk men också en ideell förening för kvinnor, med syfte att ge kraft till varandra genom systerskap, inspiration och kompetensutbyte.

 

Vi välkomnar kvinnor i alla åldrar och med alla bakgrunder, men eftersom vi föddes i Järva har detta område en speciell plats i vårt nätverkshjärta. Vi JärvaGäris hoppas på att under 2014 bidra till en positiv utveckling i Järva och ett tillvaratagande av den kraft som finns i våra områden.

Vi vill göra det genom att stärka och inspirera varandra att vara de vi är i hjärtat, stå upp för det vi själva känner är sant. Vi vill hitta både likasinnade att föra vår kamp med och oliktänkande att utmana våra invanda föreställningar.

Vi kommer under 2014 att anordna ett antal nätverksträffar, och har också inlett samtal om samarbete med andra Järvaaktörer för att tillsammans starta året i en stärkande anda.

Genom att stärka varandra vill vi stärka också våra bröder, då vi vet att alla i samhället tjänar på att kvinnor reser sig som de kraftfulla varelser vi är. Vi behövs. Järva behöver oss alla. Med kärlek och respekt och förhoppningar om ett 2014 i fridens tecken!

 

Johanna Tysk, Shilana Sulhav, Zainab Ahmed, Bana Ghebrehiwot, Soraia Guled, Hanna Ghandina Borglund, StreetGäris.