Vi delar ut klappar – och glödande kol

Med julen bara några dagar bort bestämde vi oss för att dela ut några väl valda klappar till ett antal stockholmare. Vissa får en uppmuntrande present som vi hoppas ska sporra dem att fortsätta sitt hårda slit – andra mottagare får i stället en klapp som förhoppningsvis ska få dem att skärpa till sig. En klapp på axeln eller en spark i baken helt enkelt.

  • Publicerad 16:28, 20 dec 2016

Vi frågade tre Stockholmsprofiler vem de skulle vilja ge klapp och kol i år:


1. Vem vill du ge en julklapp?
– Till den fina lucian i Åhléns julkampanj. Att ett barn kan få så mycket hat är för mig helt obegripligt, så han förtjänar all kärlek och alla julklappar i världen tycker jag.

2. Vem vill du ge en kolbit?
– Alla sura, otrevliga och självupptagna människor på stan som saknar vett och som inte verkar veta hur man behandlar sina medmänniskor. ­Titta upp från era telefoner och hjälp den där gamla damen som inte får upp dörren, se det där barnet som blivit av med sin pappa.

3. Vad önskar du dig själv i julklapp?
– Som världen ser ut just nu så känns det egentligen helt sjukt att önska sig materiella saker. Jag är glad att jag är frisk, lycklig och lever i ett land utan krig, det räcker gott och väl. Jag önskar dock att alla kunde ha det så.

 

1. Vem vill du ge en julklapp?

– Mamma, för hon är bäst. Jag vill ge henne en fin lägenhet i Karlstad, nära barnbarnen.

2.  Vem vill du ge en kolbit?
– Jag vill säga Kent Ekeroth, men då kommer han att gråta ”manstårar” och få sympati från alla andra skitstövlar som gråter ”manstårar”. Så jag säger­ alla som flyttar till Söder och klagar på ljudnivån och dödar området.

3. Vad önskar du dig själv i julklapp?
– Hyllor som jag kan sätta upp så jag får bort alla grejer på golvet.

1. Vem vill du ge en julklapp?

– Jag vill ge en stor fet kram till min agent på TV4, Johannes Andersson, som tatuerade in mitt namn. Gör mig helt varm i kroppen!

2. Vem vill du ge en kolbit?
 –Jag vill ge en kolbit till alla de svenska politikerna som har gått med på strängare­ asyllagar. Som går åt håller att stänga gränserna för de som behöver ett hem.

3. Vad önskar du dig själv i julklapp?
– Glödlampor. Jag har i två års tid fortfarande aldrig kommit ihåg att köpa lampor utan lever på stearinljus – och nu börjar det bli riktigt mörkt.

Fakta

Vem skulle DU vilja ge en klapp i år?

Vad skulle du ge? Och varför? Ge oss din egen motivering på facebook.com/mittisthlm

Fakta

Känner du Krampus?

Visste du att jultomten har en mörk motsats? Han heter Krampus och i  stället för att ge julklappar till snälla barn så ger han kolbitar till elaka barn. Särskilt elaka barn plockar han med sig i sin säck, enligt den mellaneuropeiska traditionen.