Vassa Eggen öppnar igen – delar meny med grannkrogen

Krogarna Vassa Eggen och Tako på Birger Jarlsgatan stängde i mars på grund av corona. Nu har man glesat ut bland borden på Eggen och ska dela meny med grannstället.

  • Publicerad 09:56, 6 maj 2020

21-22 mars gjorde personalen på Vassa Eggen och Tako sina senaste helgserveringar. Krogarna valde då att temporärt stänga med respekt för myndigheternas restriktioner i coronatider – och för att säkra krogarnas överlevnad.

Under våren har man kört take away-kiosk på uteserveringen, men nu ska alltså Vassa Eggen öppna upp för gäster igen.

Möblerat om

Inför öppningen har restaurangen möblerats om något med längre mellan borden i matsalen. Mindre bord har också placerats i bardelen.

– Nu kan vi äntligen öppna Vassa Eggen på ett sätt där vi kan erbjuda både härlig stämning och en trygg miljö för gäster och personal, säger Kristofer Sandström, delägare till Vassa Eggen och Tako i ett pressmeddelande.

Delar meny

Tako och Eggen ägs av samma bolag och nu ska man också att dela på menyn. Vilket betyder att varmrätterna kommer från Vassa Eggen och förrätterna från Takos meny.

Vassa Eggen öppnar 6 maj och har öppet för lunch måndag till fredag från klockan 11:30 och kvällstid onsdag till lördag från klockan 18:00.

 

Giacometti på Moderna museet

Nöje Ny utställning öppnar i dag I dag, fredag, öppnar en Giacometti-utställning på Moderna museet med ett hundratal inlånade skulpturer och målningar.lördag 10/10 5:30

Familj i Helenelund slåss om att bli den starkaste i Sverige

Nöje Sju familjer gör upp i nya SVT-satsningen ”Sveriges starkaste familj”. En av dem är familjen Flores från Helenelund. Från den 6 september kan du se dem möta fysiska utmaningar och mentala prövningar...torsdag 27/8 11:22

Ella tog sig till kvalveckan i Idol – vill sjunga på svenska

Nöje Ella Hedström från Täby är en av 11 stockholmare som gått vidare till kvalveckan i Idol. Nu hoppas hon på att charma juryn och svenska folket med egna versioner av svenska sånger. onsdag 26/8 11:30