Det var på paradisön Bali som Lisa Dahlkar tog bilden. Foto: Läsarbild Privat

Väsbytjejen Lisa blev Snapchatfilter

Lisa Dahlkar, 23 år, från Upplands Väsby är övertygad om att Snapchat tagit hennes ansikte till ett filter. – Det såg precis ut som min bild! Det var väldigt roligt.

  • Publicerad 13:50, 9 maj 2018

I mars var Väsbytjejen Lisa Dahlkar på semester i Bali. Där tog den fräkniga Lisa en bild på sig själv med en orkidé bakom örat och la upp på Snapchat.

Många vänner kallar det för ”Lisafiltret”

Lisa Dahlkar har fått många reaktioner

I slutet av april gjorde hon en förvånande upptäckt – Snapchat hade nämligen gjort ett filter som var på pricken likt Lisas Balibild.

– Det såg precis ut som min bild! Det var väldigt roligt. Det är många vänner och kollegor som skickar bilder med filtret till mig och kallar det för ”Lisafiltret”, skrattar Lisa.

Lisa kan inte säga med hundraprocentig säkerhet att Snapchat inspirerats av hennes bild, men nog är filtret och bilden på Lisa väldigt lika varandra vid en jämförelse.

Lisas originalbild till vänster och en med Snapchatfiltret till höger. Foto: Privat

Det är inte bara vänner och kollegor som använt sig av filtret. Lisa har även sett flera kändisar i fräknar, med en orkidé bakom örat, i hennes Snapchatflöde.

Modellen Blac Chyna har 14,2 miljoner följare på Instragram och är en av alla som använt sig av ”Lisafiltret”. Foto: Jonas Palm

– Det är ganska många kändisar som använt sig av det. Framförallt Instagramkändisar. Jag har sett både Kim Kardashian och Blac Chyna använda sig av filtret.