Ian Haugland, John Levén, Joey Tempest, John Norum och Mic Michaeli i Europe. Foto: Melina Reid

Väsby hyllar Europe med hedersutmärkelse

Hårdrocksbandet Europe får hedersutmärkelse av Upplands Väsby kommun för att de satt Väsby på kartan. – Jag är glad över den kärlek Europe visar Väsby , säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

  • Publicerad 15:17, 31 aug 2018

Priset kommer att delas ut i samband med att Europe spelar på Gröna Lund under fredagen.

Kommunen ger hedersutmärkelsen som ett tack för att bandet lyft fram Väsby i nationella medier och för att hedra deras framgångar.

Det finns en stolthet i Väsby

Maria Röstberg

Bandet kommeratt få ett konstverk formgivet av designbyrån Concretum Arte.

– Det finns en stolthet i Väsby över den rockkultur som Europe och andra artister från orten har bidragit till. Vi vill på det här sättet hedra Europe för allt de betytt för vår kommun, säger kultur- och fritidschef Maria Röstberg, i ett pressmeddelande.

I maj blev bandet även invalda i Swedish Music Hall of Fame, där de sällade sig till en fin skara band, som Abba och Roxette. Mitt i fick en intervju med bandet i samband med att de blev invalda.

– Jag är glad över den kärlek Europe visar Väsby genom att lyfta sin bakgrund. Därför känns det extra roligt att kunna hylla medlemmarna som ambassadörer för Väsby, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).