Vällingby får sin egen stand up-klubb i höst

Vällingby ska få sin egen stand up-klubb. Den drar i gång i höst och bakom föreställningen står komikern Marika Carlsson – känd från bland annat Parlamentet och RAW – som kommer att bjuda in hemliga gäster ur Sveriges humorelit.

  • Publicerad 15:27, 15 jun 2020

– Jag har länge stört mig på att jag måste åka in till centrum för att gå på stand up, säger. Men i stället för att störa mig på det så bestämde jag mig för att starta en klubb där jag bor, säger Marika Carlsson.

I fyra föreställningar under hösten kommer hon att bjuda in sina favoritkomiker – hemliga tills de kliver upp på scenen – till sin klubb ”Marika med vänner!” och tillsammans bjuder de på en helkväll.

En av landets roligaste

Marika Carlsson är komiker, författare, programledare och konferencier och har lett både Melodifestivalen och QX-galan.

Två gånger har hon vunnit titeln som Årets kvinnliga stå upp-komiker, och för 2018  sedan gav hon ut sin självbiografi ”Såna som du ska inte vara här”.

Marika Carlsson tröttnade på att behöva åka in till stan för att se stå upp-shower. ”Så jag bestämde mig för att starta en klubb där jag bor”, säger hon. Foto: Matilda Rahm.

Innan dess hade hon i flera år turnerat med sin självbiografiska standup-föreställning En negers uppväxt, som utgår från hennes erfarenheter som adoptivbarn.

”Kändes helt rätt”

– När Marika kom till oss och ville öppna en stand up-klubb så kändes det helt rätt och som en möjlighet för Kulturhuset Stadsteatern Vällingby att nå en bredare publik, säger Olof Hanson, konstnärlig ledare och chef för Kulturhuset Vällingby, i en kommentar.

Hittills har fyra föreställningar planerats in: 10 september, 8 oktober, 5 november och 3 december.